pondelok 31. januára 2011

Citrónové cupcakes s makom


Objavila som úplne parádne cupcakes, ktoré určite ešte niekedy upečiem. Cupcakes sú z úžasne hebkého zamatového cesta plnené lemon curdom a sú ozdobené vanilkovo-tvarohovým krémom na vrchu.

streda 26. januára 2011

Paella s plodmi mora a tilapiou

Len keby ste náhodou nevedeli, číta sa to [paeja], nie [paela] :-)

Dnes bol extrémne blbý deň. Tak som si povedala, že si treba spraviť náladu a pustila som sa do paelly. Inšpirovala som sa týmto receptom z BBC Good Food, ale veľa vecí som upravila a doplnila, lebo recept je písaný príliš stručne a zabúda sa tam napríklad na také dôležité veci ako je osolenie ryže. Výhoda tejto paelly je, že je hotová za pol hodinky aj s umytím riadu a je naozaj strašne dobrá. Môj oco, ktorého moje kuchárske výtvory veľmi nedojímajú, lebo on s mamou sú stále oveľa lepšími kuchármi ako ja, tentokrát úplne híkal a bol ako v tranze, tlačil paellu do seba, ani nežul, iba prehĺtal a stále opakoval dookola, že niečo také dobré už dávno nejedel. No šťastná som!

piatok 7. januára 2011

Brownies s arašidovým maslom

Po upečení a ochutnaní lásky mojej života - týchto pepermintových brownies - som sa rozhodla, že idem vyskúšať ešte aj nejaké iné brownies podľa iného receptu. Vybrala som si tento recept na brownies s vírom z arašidového masla podľa Marthy Stewart. Brownies chutili super, ale ak viete, ako majú vyzerať a chutiť pravé brownies, asi vidíte, že brownies to veľmi nie sú. Podobá sa to skôr na veľmi čokoládový koláč. Je to naozaj veľmi dobré, ale nečakajte tú brownies štruktúru a ťahavú žuvačkovitú chuť.