Stránky

piatok 4. mája 2012

Pečená ovsená kaša

Ak máte chuť na raňajkový upgrade, lebo stále jete dookola to isté ako ja, vyskúšajte túto pečenú ovsenú kašu! Najlepšia je ešte vlažná a na druhý deň si z nej jednoducho odkrojíte koľko chcete a dáte potom na minútu do mikrovlnky. Môžete ju jesť len tak samotnú alebo s jogurtom alebo čerstvým ovocím. Mne sa osvedčilo nabaliť si túto kašu na internát a ráno si už len zohrejem kocku a mám super raňajky.
Množstvo je relatívne veľké, takže je to vhodné, pokiaľ pripravujete raňajky pre väčšiu rodinu alebo pre hostí po búrlivej noci:-)

Recept je z blogu Drobečky, ale prepíšem vám ho sem, lebo som v ňom urobila menšie zmeny, aby to bolo ešte zdravšie:-D
_____________________________________________
Ingrediencie:
- 1 a pol šálky ovsených vločiek
- 1 šálka ovsených otrúb (kúpite bežne v predajniach so zdravou výživou alebo v biopredajniach)
- 1/2 šálky sušeného ovocia (hrozienka, brusnice, slivky,...)
- 1/3 šálka nahrubo nasekaných ľubovoľných orechov
- 1 a pol PL mletej škorice
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 šálky medu (prípadne nahraďte hnedým cukrom)
- 1 a pol šálky mlieka (vegáni môžu smelo nahradiť mlieko sójovým)
- 1/2 šálky jablkového pyré alebo najemno nastrúhaného jablka
- 2 PL oleja
- 1 vajce
- ľubovoľné ovocie: napr. ja som dala 1 banán a pol šálky čiernych ríbezlí, ale určite by sa hodili aj kocky jablka alebo maliny a podobne

Všetky suché ingrediencie zmiešajte vo veľkej mise. V menšej miske zmiešajte všetky tekuté ingrediencie okrem čerstvého ovocia. Tekuté prísady prilejte k suchým a dobre zmiešajte. Nakoniec zľahka vmiešajte aj čerstvé ovocie. Ovsenú kašu vlejte do zapekacej misy o rozmere 20x20 cm alebo inej o podobnom objeme a nechajte pol hodiny postáť, nech vločky vsajú tekutinu. 

Zatiaľ predhrejte rúru na 180 stupňov. Kašu vložte na strednú mriežku a nezakrytú ju pečte cca 30 minút, kým nestuhne a nezozlatne na povrchu.

10 komentárov:

  1. díky za super recept já ho na drobeckach prehledla, a ta barevna vajicka jsou take sklvela!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. anet, tá zapekacia? miska v tvare lodičky, alebo takého niečoho je geniálna, odkiaľ ju máš?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na ten recept jsem u Pavly koukala, a nejak nebyl cas... Rikam si, ze uz fakt budu muset :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jů to je výborný tip na obměnu snídaně. Navíc zdravou. A ta mísa - lodička je fakt bezva! Jinak Anetko, ty to určitě sleduješ (protože jsi fanoušek Apetitu jako já), ale pro jistotu - víš že vyšla kuchařka Dity P. ? Už ji mám doma a je úžasná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, kupila som si ju a je to podla mna jedna z najlepsich kucharskych knih ake som kedy mala v rukach!!!

      Odstrániť
  5. Jsem úplný úchyl na snídaně a zvlášť na ty, které můžeš připravit a druhý den jen ohřát v mikrovlnce....určitě vyzkouším! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to je zajímavý :) ovesným kaším mám v plánu podlehnout

    OdpovedaťOdstrániť
  7. koláč je úžastný, určite doporučujem.. ja som si ho trošku upravila, keďže nemôžem oriešky a sušene ovocie a keď som tam dala čerstvé černice bolo to úžasné a viac vláčne. Už sa teším na ďalšie recepty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Výborná raňajková inšpirácia, už som tento recept robila veľakrát a zvyčajne vyjde na jedny-max. dvoje raňajky, lebo cez deň odkrajujem, že večer už nič nie je :) Lucia

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!