piatok 18. mája 2012

Ako dodať pitnému režimu nóbl rozmer, časť prvá

Momentálne žijem v nadšení z ochutených vôd. Majú pre mňa hneď niekoľko výhod:
1. Ak ste aj vy takí flákači pitného režimu ako som ja, budete aj vy prekvapení, ako skvelo funguje oklamať svoj mozog, keď dáte obyčajnú vodu do peknej fľaše a pridáte pár ingrediencií na ochutenie. Kúpte si nejaký pekný džbán alebo fľašu, robí to sakra rozdiel, to mi verte. Odrazu máte na tú vodu stále chuť a ani neviete ako a vypijete denne minimálne dva litre.
2. Takáto ochutená voda ja dokonalé riešenie pre všetkých, ktorí vedia, že sladené sýtené limonády sú nezdravé, ale aj napriek tomu ich pijú, pretože čistá voda sa im zdá príšerne nudná.
3. Máte možnosť sa kreatívne vybúriť pri "varení", aj keď ste na diéte (ako práve ja). Môžete vymýšľať všetky možné kreatívne kombinácie z ingrediencií, čo nájdete doma alebo na záhrade.

To, čo si vy nahádžete do svojho džbánu, je na vás. Ak chcete inšpiráciu, pozrite si tu nižšie moje 3 tipy. A v nasledujúcich dňoch plánujem ešte pridať aj ďalšie. 
Uhorka, mäta a zázvor
  Rozmarín a calamondin (prípadne akýkoľvek iný citrus)
Mäta, limetka a čierne ríbezle

Postup pri všetkých "receptoch" je jednoduchý. Bylinky, zeleninu alebo ovocie zalejte studenou vodou a dajte do chladničky aspoň na hodinu, nech sa prepoja chute. Ak chcete výraznejšie ochutenie, tak bylinky a aj ovocie trochu potlčte - napríklad v mažiari. Či už pridáte ľad je len a len na vás. 

pondelok 14. mája 2012

Jarné mini kuriatka na masle (alebo ako urobiť z obligátneho kuraťa štýlový zážitok)

Na oslavu mojich menín sme si upiekli takéto krásne mini kuriatka. Je to zážitok chuťový a aj estetický. Keď už si zadovážite takéto kuriatka, je podľa mňa morálna povinnosť dochutiť ich len veľmi citlivo a neprehnať to. Nerúhajte sa a neprerážajte ich úžasnú chuť inými výraznými ingredienciami. 

My sme z nich boli úplne bez seba, je to naozaj delikatesa. A asi najviac v tranze z nich bola moja stará mama, ktorá také niečo ešte nikdy nevidela a pri jedení úplne híkala od radosti:-)

piatok 4. mája 2012

Pečená ovsená kaša

Ak máte chuť na raňajkový upgrade, lebo stále jete dookola to isté ako ja, vyskúšajte túto pečenú ovsenú kašu! Najlepšia je ešte vlažná a na druhý deň si z nej jednoducho odkrojíte koľko chcete a dáte potom na minútu do mikrovlnky. Môžete ju jesť len tak samotnú alebo s jogurtom alebo čerstvým ovocím. Mne sa osvedčilo nabaliť si túto kašu na internát a ráno si už len zohrejem kocku a mám super raňajky.
Množstvo je relatívne veľké, takže je to vhodné, pokiaľ pripravujete raňajky pre väčšiu rodinu alebo pre hostí po búrlivej noci:-)