piatok 31. augusta 2012

Recept na klasické bazalkové pesto

Receptov na základné bazalkové pesto je na Internete milión. Možno dva milióny. Ale je ťažké nájsť taký, kde máte presné gramáže ideálneho pomeru ingrediencií. Ja som taký objavila, preto to hodnotím ako prínosné a preto vám ho sem píšem:-)

Takéto parádne pesto môžete jesť ako sa vám len zachce; natreté na ohriankovanom pečive, premiešané s ešte horúcimi cestovinami (ako na obrázku vyššie) alebo napríklad ho môžete zamiešať s pečenou zeleninou (nápad mám odtiaľto a určite to tak raz vyskúšam). Možnosti využitia sú nekonečné. S dobrým poctivým pestom v chladničke je život hneď o niečo krajší.

piatok 17. augusta 2012

Mangovo-bazalkový sorbet

Už asi tri roky trpím mangofíliou. A nebojujem s ňou, práve naopak. Vyžívam sa v nej naplno, tentokrát pomocou tohto dokonalého sorbetu.

Ak milujete sorbety tak ako aj ja, určite vás nadchnú aj moje ďalšie recepty na jahodovo-medovkový, limetkovo-bazalkový alebo aj na môj najobľúbenejší sorbet z čiernych ríbezlí a mäty.

nedeľa 12. augusta 2012

Čo sa deje s Anetou a s Aneta Goes Yummi

To, že mi stále od vás chodia milé komentáre a e-maily plné pozitívnych ohlasov a chvál, je super. Zároveň ma to ale aj zaväzuje, aby som stále svoj blog držala na žive a aktualizovala. Posledné mesiace to však trošku viazne. Verím však, že v priebehu jesene sa dostanem do pôvodnej formy a zas tu budete pravidelne nachádzať niečo zaujímavé.

To, že môj blog v poslednej dobe tak stagnoval, ma veľmi mrzí. Slušnosť mi káže aspoň stručne vám vysvetliť, že čo sa deje:
1. Aneta je najšťastnejší človek na zemi, je už 3 mesiace po uši zamilovaná, vznáša sa pol metra nad zemou, žije len zo vzduchu a lásky a nemá čas ani náladu na také obyčajné pozemské činnosti ako varenie. Našla si takého parádneho frajera, ktorý okrem milióna iných super vecí vie robiť  aj steaky a taktiež vie, že dobrú taliansku reštauráciu spoznáte podľa toho, aké robia spaghetti carbonara a v chladničke má veľkú fľašu ozajstného dulce de leche. No nežerte ho (to dulce de leche a aj toho frajera).

2. Aneta sa opäť a stále učí na štátnice, lebo je trdlo. Snáď do konca roka už zo mňa bude tá magistra. Snáď :-D

Takže tak.
Žiadny dovolenkový post o miestnych špecialitách tento rok nečakajte. Bola som len v Berlíne a žiadne prínosné fotky pre vás nemám. Tento rok sa tam však ešte minimálne dva krát vrátim a pokúsim sa priniesť vám niečo zaujímavé. Minimálne vám odfotím currywurst :-DDD

A s tým nevarením to zas až tak nie je úplne pravda. Minulý víkend sme spoločne s Barborkou oslavovali naše narodeniny, usporiadali sme párty pre 9 ľudí a piekla som nám tortu. Napokon chutila fajn, ale tie štrapácie a prúsery, čo sa mi stali počas pečenia, mi ju tak nadobro sprotivili, že vám sem recept nakoniec ani nezavesím. Keď niečo nie je na 100%, nezverejňujem to na blogu. Logické, no nie? No áno.
Jeden dobrý tip: ak chcete trošku vyštafírovať váš trávnik pred začiatkom párty, pomocou šablóny a múky naň môžete takto "nakresliť" hviezdy alebo srdiečka. Vyzerá to parádne! Thanks, Pinterest, we love you.
Takže tak. To len aby ste vedeli, že som neodišla do budhistického kláštora a ani som neodišla pracovať na ropnú plošinu. Žijem a mám sa dobre.

Želám krásny zvyšok leta a majte so mnou trpezlivosť.
Anetka