utorok 19. februára 2013

Pečené minikuriatka plnené kuskusom s granátovým jablkom

A ešte jeden report z tohtoročnej valentínskej večere. Pôvodný recept je z vianočného Apetitu 2012. Mala som problém zohnať úplne malinké minikuriatka, podarilo sa mi kúpiť len takú divnú veľkosť, takže som podávala pol kuriatka na jednu osobu. Vy sa ale nenechajte zmiasť mojou improvizáciou a riaďte sa receptom nižšie. 

Každopádne je to jedlo nanajvýš sexi a ideálne na akúkoľvek slávnosť. Dobrota neopísateľná.

piatok 15. februára 2013

Valentínske čokoládové tortičky podľa Dity P.

Na známosť sa všetkým dáva, že ak chcete upiecť bezproblémovú a fantastickú čokoládovú tortu, toto je presne ten správny recept. Dita P. nesklamala. Ak ešte nemáte jej knihu Deník Dity P., z ktorej je aj tento recept, určite si ju kúpte. Nemá chyby.

pondelok 11. februára 2013

Karamelová pavlova s karamelizovanými orieškami (taká úžasná, že som ju ani nestihla vyfotiť)

Nie je nič trápnejšie, ako keď chcem zverejniť na blogu fantastický recept a nemám k nemu vlastnú fotku. Keď som pavlovu totižto dorobila, bola som v takej eufórii a tak lačne sme sa na ňu všetci vrhli, že som ju nestihla odfotiť. Rozhodla som sa ale, že vám recept napíšem aj tak. Snažila som sa na Internete vygoogliť nejaký čo najpodobnejší obrázok, aby ste mali zhruba predstavu. Táto vyzerá dosť podobne, akurát, že namiesto kúskov karamelu na vrchu sú na tej mojej karamelizované orechy:
Zdroj: http://mojewypieki.blox.pl/html

nedeľa 3. februára 2013

Krátka reportáž z paraguajského obeda

Eugenia mala narodeniny a išli sme ich vo štvorici osláviť do latinskoamerickej reštaurácie v Berlíne. Eugenia už vopred objednala samé paraguajské jedlá. Tak tu je malá ukážka. Nenafotila som všetko, čo je obrovská škoda.
Pre mňa osobne najchutnejší chod - sýta polievka bori bori. Boli v nej celé kúsky kuraťa aj s kosťami, paradajky, papriky, koriander a knedličky z kukuričnej múky. 
Tie taštičky sú empanadas (tieto boli plnené mletým hovädzím mäsom a olivami). Pochádzajú pôvodne z Portugalska a z Brazílie prišli do celej južnej Ameriky. Tie žlté trojuholníky sú kukuričný nákyp.

Perfektná bola aj sopa paraguaya, tradičný paraguajský koláč z kukuričnej múky s cibuľkou a syrom, ale tú som ja trdlo neodfotila. Plánujem ju upiecť doma, tak sa tešte na recept :-)