streda 17. júla 2013

Mliečna ryža s chrumkavou čerešňovo-kokosovou drobeničkou

Nedávno som čítala staršiu recenziu na jednu berlínsku reštauráciu a nesmierne tam zákazníci chválili mliečnu ryžu s čerešňovo-kokosovou drobeničkou. Predstava tohto jedla ma nadchla a uvedomila som si, že všetky ingrediencie mám doma. Recept som vymyslela sama a bola som nadmieru spokojná :-) Drobenička je skvelá sama o sebe, je trošku žuvačkovitá ako cookies. Proste nebo.

utorok 9. júla 2013

Marocké jahňacie mäsové guľky s koreneným kuskusom

Ešte pred dvoma týždňami som robila tento skvelý kuskus s jahňacím. Jedlo bolo nenáročné na prípravu, nesmierne chutné a hlavne sa naň hodí tona nasekaného čerstvého koriandru, čo je pre mňa nebom na zemi.

utorok 2. júla 2013

Vraj tá najlepšia tvarohová bábovka

V rebríčku najlepších receptov z Apetitu je aj táto tvarohová bábovka. Vraj preto, lebo ostane vláčna ešte veľa dní po upečení a že jednoducho chutí božsky. Mne na nej imponovalo to, že chutí naozaj extra tvarohovo a sviežo. A keď ju polejete bielou čokoládou ako ja, bude to ešte väčšia paráda :-) 

P. S.: Jedno malé odporúčanie: pečte ju len do bábovkovej formy alebo do podlhovastej formy na sladké chlebíky. Nepečte ju v takej forme ako ja, lebo aj vy budete mať problém dosiahnuť, aby sa bábovka v strede dopiekla a po povrchu ešte nečernela.

pondelok 1. júla 2013

Fish & Chips: Indická verzia Jamieho Olivera

Zdroj: www.notonthehighstreet.com
Poznáte britský Jamie Magazine? Je to časopis Jamieho Olivera, o ktorom sa všade dočítate, aký je úžasný. A ja môžem len potvrdiť. Momentálne sa snažím v Berlíne skamarátiť s verziou časopisu v nemčine, ale bolí ma z toho srdce. 

V septembrovo-októbrovom čísle britskej verzie, ktoré bolo venované indickej kuchyni, bol tento zaujímavý recept a ja som sa rozhodla ho vyskúšať. Robila som ho bez hráškového dalu, ale prepíšem vám sem recept, keby ste si to chceli urobiť kompletné.