piatok 24. októbra 2014

Kocky s kokosovou "Bounty" náplňou, malinovým džemom, mandľami a čokoládou

Na pracovisku treba udržiavať dobré vzťahy. Spôsobov je mnoho. Señorovi sa najviac osvedčilo doniesť fantastický koláč. A preto mu z času na čas napečiem nejakú dobrotu pre jeho kolegov. Doteraz im všetky moje koláče tak nesmierne chutili, že to malo skvelý dopad na jeho obľúbenosť v kolektíve :-D 

Tentokrát som hľadala nejaký vhodný koláč na jednoduchý transport. Tieto hutné kocky sú na to ideálne. Navyše sú také sýte a výdatné, že jeden kúsok človeka bohato uspokojí. Ja som potrebovala veľa porcií, takže som koláč urobila na veľký plech 25x38 cm. Ak však chcete nakŕmiť len rodinu, urobte si určite len polovičnú dávku. Takáto polovičná dávka sa hodí na malý plech o veľkosti cca 21x21 cm.

pondelok 20. októbra 2014

Ázijský brokolislaw s kuracími teriyaki špízmi

Všade počúvame, aká je brokolica neskutočne zdravá, že je to vlastne superfood, že je to to, čo musíte jesť, ak sa chcete dožiť zajtrajška. A hoci som si postupne k brokolici našla cestu a v niekoľkých formách ju pravidelne varím, stále nemôžem povedať, že sme kamaráti na život a na smrť. Preto keď som našla na Internete recepty na šaláty zo surovej brokolice, nadchlo ma to, pretože milujem surovú brokolicu, tak ako aj surový karfiol a kaleráb. Vyskúšala som túto verziu s ázijským dresingom a vyšlo to. Aj som si pochutila a aj mám dobrý pocit, že tá zelená rozporuplná zelenina sa predsa len dostala do môjho tela. 
K tomuto netradičnému coleslawu som urobila moje obľúbené teriyaki špízy. Na mojom blogu nie sú po prvý krát, robila som ich už aj napríklad s čínskymi rezancami.

piatok 17. októbra 2014

Pečené paradajky s grilovanou polentou a crème fraîche

Natrafili sme so señorom na reláciu Gordona Ramsaya Home Cooking a v jednom z dielov robil Gordon úžasné raňajky z grilovanej polenty, pečených paradajok a hustej kozej smotany. Nikde však neuviedol presné množstvá jednotlivých ingrediencií a nikde ani na internete som nenašla oficiálny prepis receptu, iba podobné kópie. Dovolila som si preto dať tento recept dokopy, aby ste aj vy mohli ochutnať takú dobrotu! Keďže nič ako "goat curd" sa u nás nedá zohnať, nahradila som ho crème fraîche.

Sú to v princípe veľmi jednoduché chute a nemala som žiadne premrštené očakávania, ale celé to na moje prekvapenie chutilo absolútne božsky a určite sa k tomuto jedlu ešte vrátime! A rozhodne to nemusí byť len k raňajkám - podľa mňa je to tiež výborná večera.

nedeľa 12. októbra 2014

Avokádovo-banánovo-čokoládový akožepuding

Takéto pseudopudingy isto poznáte z blogov s vegánskymi receptami. Ja rozhodne nie som vegánka. Keď už tak, tak ma to skôr ťahá do paleo/keto. Vždy som ale chcela vyskúšať tieto netradičné dezerty, pretože ma na nich láka to, že sú zo samých skvelých surovín. Od tohto pudingu som čakala, že bude chutný, pretože do neho šli samé chutné ingrediencie. Nečakala som však, že bude AŽ TAKÝ ÚŽASNÝ!!! Určite si ho budem robiť častejšie. Maximálne ma uspokojuje, pretože chutí hyperčokoládovo a taktiež si pri ňom ukojím svoje avokádofilné potreby!