pondelok 29. februára 2016

Kórejský uhorkový šalát

Začína sezóna medvedieho cesnaku a tento recept vám určite padne vhod. Namiesto pažítky čínskej sa totižto medvedí cesnak hodí ako skvelá náhrada. Šalát je veľmi osviežujúci. Kombinácia pažítky, uhorky, čili a sójovej omáčky robí z nudného šalátu úplne seriózne jedlo. Skvele sa hodí ako príloha k ďalším kórejským jedlám, ako napr. hovädziemu bulgogi, palacinke pajeon, kimchi ryži alebo kimchi rezancom.

pondelok 22. februára 2016

Pečené kura s červenými pomarančmi

Inšpirácie na obligátne nedeľné kurča nikdy nie je dosť:-) Ja osobne mám rada kombináciu s citrusmi a táto nová verzia úplne splnila moje očakávania! A ak by ste chceli skôr verziu s citrónmi, odporúčam tento rovnako dokonalý recept na pečené maslové kurča s citrónmi podľa Jamieho.

štvrtok 18. februára 2016

Kalerábový alebo zelerový šalát s údenou rybou

Milujem zelerové šaláty, ale tentokrát som sa rozhodla urobiť tento recept z kalerábu. Je to ideálna rýchla večera alebo v menších porciách ho môžete servírovať aj ako predjedlo.

Ak chcete aj ďalší tip na predjedlo, resp. šalát s údenou rybou, pozrite si tento recept na údeného lososa s červenou repou, chrenovým cottage cheesom a kaviárom alebo šalát z baby špenátu, údenej makrely a červenej repy.

pondelok 15. februára 2016

Polhodinový marhuľovo-banánový koláč

Tento recept nie je ničím extra ohurujúci, ale jeho výhodou je, že na jeho prípravu vám stačí veľmi málo času. Keď si neskoro večer spomeniete, že by váš manžel mal na druhý deň doniesť do práce nejaký koláč, je to dobrá záchrana :-)