štvrtok 28. júla 2016

Pečený losos so sardelkovým, resp. ančovičkovým maslom

Mám tu pre vás ďalší rýchly letný recept. Tento je skutočne extrémne jednoduchý, ale v jednoduchosti je krása. Ja osobne som veľký fanúšik ančovičiek, dokážu človeka preniesť do Talianska na počkanie:-)

Okrem receptu na ančovičkové maslo vám napíšem aj recept na pečeného lososa. Konečne som totižto prišla na spôsob, ako ho urobiť úplne dokonale, aby bol správne chrumkavý na povrchu a šťavnatý vo vnútri.

pondelok 25. júla 2016

Kuracia citrónová picatta v krémovej verzii

Klasickú citrónovú picattu som zverejnila na blogu už dávnejšie. Odvtedy som natrafila aj na krémovú verziu receptu, v ktorom je smotana. Recept u nás veľmi zabodoval v kombinácii s čerstvými cestovinami. Odporúčam! :-)

sobota 9. júla 2016

Moussaka

Toto je skvelá moussaka podľa receptu Akisa Petretzikisa, ktorý nájdete tu na jeho stránke. Odporúčam ju prelúskať celú, má tam naozaj fantastické veci!

utorok 5. júla 2016

Vietnamský šalát z tenkých ryžových rezancov a zeleniny s lososom (alebo kuraťom)

Vietnamské jarné rolky, ktoré sa máčajú do skvelej sviežej omáčky nước chấm si v reštauráciach dávam veľmi rada, ale doma sa mi ich ešte nikdy nepodarilo urobiť. Oba pokusy dopadli ako fiasko a tak som to radšej vzdala. Preto ma potešilo, keď som objavila tento recept na šalát z tenkých ryžových rezancov a zeleniny s lososom (alebo kuraťom), ktorý vlastne obsahuje všetko, čo už spomínané jarné rolky. Chuť je tá istá, akurát že to všetko má inú formu:-) No nekúp to! :-)