Stránky

streda 20. januára 2010

Cestoviny so špenátovou omáčkou

Dlho som mala dilemu, či sem vôbec zverejniť tento recept. Nejde o žiadnu gastronómiu, o žiadnu zdravú stravu a ani kreativitu, Je úplne jednoduchý, prostý a "intrákový" recept. Zverejňujem ho napokon z čistej nostalgie, pretože som toto jedlo varila snáď milion krát ešte za študentských čias a zakaždým nás to vtedy tak nadchlo :-D


___________________________________________________
Potrebujeme:
- 500 g cestovín
- 1 balíček mrazeného špenátu
- 2 tavené syry v črievku, napr. Bambino
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb)
- kúsok oravskej slaniny (vegetariáni ju smelo odignorujte)

1. Dáme variť cestoviny do osolenej vody. Do menšieho hrnca nalejeme asi 1 cm vody a vložíme kocku zmrazeného špenátu, prikryjeme pokrievkou a necháme ho na miernom ohni roztopiť sa. Ak ideme použiť aj slaninu, nakrájame ju na kocky a opečieme na panvici.

2. Cestoviny uvarené al dente scedíme a vrátime do hrnca. Do roztopeného špenátu pridáme tavený syr, soľ, korenie a rozpučený cesnak. Miešame, kým sa syr neroztopí. Omáčku ochutnáme a dosolíme a dokoreníme. 

3. K cestovinám prilejeme špenátovú omáčku a opečenú slaninku. Všetko premiešame a ihneď podávame.

2 komentáre:

  1. :) Ahoj. Dnes som toto chutné rýchle papaníčko spravil a musím skonštatovať, že mňam :) jednoduché, rýchle, vynikajúco chutné :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!