Stránky

sobota 13. februára 2010

Cookies s čerešňami a bielou čokoládou

Tieto cookies sú úžasne žuvačkovité, lepkavé a voňavé. Sú skutočne jednoduché na prípravu, zvládne ich aj úplný začiatočník. 

Ako vidíte, ja som ich piekla ako valentínsky darček a zabalila som ich do krásnej plechovky spolu s týmito skvostnými hyperčokoládovými cookies.
Tieto cookies sú vhodné aj na zmrazenie - naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie kopčeky cesta a vložte do mrazničky. Po zmrznutí ich preložte do igelitového vrecka, aby zabrali menej miesta v mrazničke. Potom ich len vyberte a pečte na plechu vystlanom papierom na pečenie ešte zmrznuté, akurát o čosi dlhšie.
_______________________________________
Ingrediencie na cca 25 cookies:
- 200 g zmäknutého masla
- 170 g hnedého cukru
- 1 vajce
- 225 g hladkej múky
- 1 ČL sódy
- 1/2 ČL soli
- 85 g kandizovaných čerešní (dajú sa bežne kúpiť v hypermarketoch pri ostatných druhoch sušeného a kandizovaného ovocia)
- 50 g bielej čokolády
- 50 g hnedej čokolády (50 - 70% kakaa)
(ja som hnedú čokoládu nedala, dala som 100 g bielej, chcela som, aby boli celé biele:-D )

1. Nasekajte čerešne a bielu čokoládu na väčšie kúsky. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Tri plechy vyložte papierom na pečenie.

2. Elektrickým mixérom zmiešajte maslo, cukor a vajce. Potom primiešajte múku, sódu, čokoládu, čerešne a soľ.

3. Na plech dajte lyžicou kopčeky cesta veľkosti orecha. Cesto sa roztečie, takže urobte medzi jednotlivými kopčekmi veľký rozostup a robte kopčeky naozaj len malé. Ja som dávala na jeden plech 9 kopčekov a bolo to akurát. Pečte asi 14 minút. Mali by byť po okraji zhnednuté a chrumkavé, ale vo vnútri ešte vláčne. Po dopečení upečte aj ostatné plechy. Cookies nechajte 5 minút vychladnúť na plechu a potom preložte bokom a nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť.

6 komentárov:

  1. cau Anet...
    tie cookies vyzeraju super, ja som robila lentilkove... ak budes mat chut...tak mrkni sem, je tam recept ;o)
    www.halusky-in-ireland.blogspot.com
    Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  2. uz som si prezrela cely tvoj blog! je supeeer! hlavne sa mi paci ten nazov, je to mile a vtipne:-) a kraasne fotky! skoda ze sa neda tvoj blog sledovat, myslim tym ze tam nemas sekciu Followers! ked ju raz budes mat, hned si ta tam nahodim nech mam prehlad :-D idem si ta pridat do odporucanych linkov.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem Anetka!! Zijem v Irsku, tak sa mi to zdal celkom vhodny nazov a mensia recesia ;o)) Sekcia followers tam zatial nie je..ked budem mat viac receptov, tak si to tam pridam, aby sledovatelia mali co sledovat... Maja

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Anetka :) Tvoj blog pravidelne sledujem a vela receptov sme uz poskusali doma. Cheescake so salkom a mars tycinkami nas dostal do kolien a pepermitove brownies tiez. Chcem sa spytat daco k tomutu receptu- dalo by sa to ovocie vynechat a dat tam namiesto toho napr. cokoladu? Bojim sa, aby to potom nebolo prilis

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahoj ahoj, no vidim ze si si z mojho blogu vybrala na odskusanie snad tie dva najlepsie recepty ;-) ovocie v tychto cookies mozes vynechat si myslim, sice som to este neskusala. mozes ho nahradit rovnakym mnozstvom nasekanych orieskov (ale asi ich predtym na chvilku opec na masle) alebo nasekanou cokoladou. dufam, ze bude chutit! :-)

    maj sa krasne
    aneta

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ahoj anetka.
    dakujem boli skvele.
    karolina :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!