Tieto mufinky sú skôr raňajkové, pretože sú málo sladké. Vďaka špaldovej múke majú aj nižší glykemický index ako bežné sladké pečivo, čo je pre raňajky veľká výhoda. Mne osobne veľmi chutia, sú vláčne a trošku slizké vďaka kúskom roztlačeného banánu vo vnútri a oriešky sú krásne napité vlhkým cestom a preto sú božsky chrumkavé.
z novembrového Apetitu 2008
Suroviny na cca 15 ks:
- 4 prezreté banány
- 100 g rozpusteného masla
- 2 vajcia
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 300 ml cmaru
- 270 g celozrnnej špaldovej múky
- 3 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- 125 g hnedého cukru
- 1 a pol hrnčeka nahrubo nasekaných vlašských orechov
1. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Najprv si nasekajte orechy na kúsky. Nenasekajte ich na úplný šrot, je to lepšie keď máte do čoho zahryznúť.
2. Suché prísady - múku, prášok do pečiva, soľ a cukor zmiešajte vo veľkej mise.
3. Vidličkou rozpučíme banány, ale nie úplne na kašu, ponecháme aj kúsky. V malej miske zmiešame tekuté prísady: rozpučené banány, vajcia, rozpustené maslo, vanilkovú arómu a cmar.
4. Tekuté prísady prilejeme k suchým. Prisypte orechy. Cesto zmiešajte varechou alebo veľkou lyžicou. Pozor, nepremiešať úplne! V ceste majú byť nerozmiešané hrudky, je to tak v poriadku.
5. Cesto rozdelíme lyžicou do mafinových košíčkov. Ak po naplnení celého mafinového plechu (ja mám plech na 12 kusov) vám ostane ešte nejaké cesto, dajte ho zatiaľ do chladničky, aby nezačal na teple pracovať prášok do pečiva. Pečte cca 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!