piatok 1. januára 2010

Klasický hamburger

Môj prvý pokus o hamburger. Naštudovala som si hamburgery z Apetitu, z knihy Grilovanie (ktorú odporúčam!!!), z knihy s receptami z mletého mäsa, z knihy od Gordona Ramsaya Raj v kuchyni a z knihy Nigella Express od Nigelly Lawson a napokon som sa rozhodla pre klasický recept, ktorý bol vo všetkých knihách spomínaný najčastejšie. Môj hamburger je vlastne mix z viacerých receptov.

____________________________________
Ingrediencie na 4 hamburgery:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 PL kremžskej horčice
- 1 a pol PL strúhanky
- korenie
- soľ
- 1 vajce
- 3 cibule
- 2 ČL hnedého cukru
- 2 PL balsamicového octa
- olivový olej
- 4 žemle na hamburgery

1. Najprv si pripravíme cibuľu. Dve cibule nakrájame na tenké kolieska a opekáme do sklovita na troche olivového oleja cca 15 minút. Napokon pridáme ocot a cukor a priemiešame. Cibuľu si odložíme bokom.

2. Mleté mäso dobre zmiešame s horčicou, 1 nastrúhanou cibuľou, strúhankou, korením, soľou, vajcom. Vytvarujeme 4 fašírky. Urobíme ich o čosi väčšie ako sú žemle, pretože sa pri pečení zmenšia. Opečieme ich na panvici z každej strany asi 3 minúty. 

3. Žemle rozkrojíme na polovice a každú polovicu rozkrojenou časťou nadol opečieme nasucho na panvici alebo na grile. Na záver položíme na spodnú polovicu žemle opečené mäso, navrstvíme naň cibuľu a prikryjeme druhou polovicou žemle.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!