Tento cheesecake je jedna z najlepších vecí aké som kedy jedla.
Takto vyzeral na Internete:
Môj výsledok:
Tento cheesecake je inak naozaj absolútna bomba! Na sušienkovom základe je vrstva nasekaných karameliek (ja som dala tyčinky Mars), v bielej syrovej vrstve sú rozpustené tri biele čokolády a navrchu je poleva zo skaramelizovaného sladkého kondenzovaného mlieka. Mmmmmm...
V pôvodnom recepte bolo viacero blbostí, ale pri druhom pečení som už šetky chyby vychytala. Preto pokojne vyskúšajte tento recept, všetko je opravené, terén je už preskúmaný:-)
________________________________________
Ingrediencie na formu s priemerom 23 cm:
- 175 g maslových keksov, napr. Opavia maslové/Bebe/Vaječné venčeky od Sedity/...
- 85 g roztopeného masla
- 600 g krémového syra (Lučina, mascarpone, Philadelphia, ...)
- 3 PL hladkej múky
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 2 vajcia (v pôvodnom recepte na BBC Good Food sú až 3, takže ak máte pocit že váš druh syra je trošku riedky, dajte radšej 3)
- 1 téglik kyslej smotany
- 300 g bielej čokolády (taká, o ktorej viete, že sa vie pekne roztopiť do hladka, napr. biela čokoláda z Lidl, taká tá najlacnejšia čo tam majú :-)
- 2-3 tyčinky Mars nasekané na kusy alebo 10 krowiek
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (Salko) alebo doporučujem kúpiť si už skaramelizované kondenzované mlieko (Salko karamel; nachádza sa v regáloch presne vedľa obyčajného kondenzovaného mlieka), ktoré je krásne tuhé a dá sa rozotrieť na cheesecake a nesteká dole!
Potrebné vybavenie:
Tortová forma na pečenie o priemere 23 cm
Pekáč tak veľký, aby sa do neho mohla vložiť tortová forma na pečenie a hlboký aspoň 10 cm
Pevná hliníková fólia, ideálne taká ta širšia, tzv. „na grilovanie“, ktorá je široká aspoň 45 cm
Papier na pečenie
Šľahací mixér
1. Ak nemáme už skaramelizované salko, tak ho dáme variť do hrnca s vodou. Varíme 1 a pol hodiny z jednej strany a potom 1 a pol hodiny z druhej. Po uvarení necháme úplne vychladnúť.
2. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov. Na papier na pečenie obkreslite perom formu na pečenie a vystrihnite tento kruh. Kruhom papiera potom vysteľte dno formy a „prilepte ho“ trošičkou masla. Sušienky rozdrvíme v mixéri alebo v mažiari alebo pomocou valčeka. Sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky natlačte na dno formy a dobre popritláčajte prstami. Dajte piecť na 10 minút, potom vyberte formu von a nechajte ju ochladiť. Rúru ztlmte na 140 stupňov.
3. Čokoládu nechajte roztopiť nad vodným kúpeľom.
4. Zatiaľ prešľahajte syr, múku a vanilkový extrakt. Pridajte vajcia a kyslú smotanu a opäť prešľahajte. Nazáver pridajte trochu ochladenú rozpustenú čokoládu a opäť prešľahajte.
5. Formu na cheesecake obaľte zo spodu do hliníkovej fólie. Ak nemáme dostatočne širokú fóliu, urobíme viacero prekrývajúcich sa vrstiev.
6. Nakrájajte tyčinky Mars alebo rozdrvte krowky. Navrstvite ich na predpečený sušienkový základ.
7. Vlejte náplň do tortovej formy. Do veľkého pekáča vložíme formu na pečenie obalenú fóliou. Nalejeme toľko vody do pekáča, aby bola tortová forma ponorená do cca dvoch tretín. Vložte pekáč aj s ponoreným cheesecakom do rúry a pečte ho cca 60-80 minút, kým nestuhne. Potom ho presuňte do chladničky a nechajte ho tam minimálne 5 hodín.
8. Tesne pred podávaním natrieme na vychladnutý cheesecake vychladnuté Salko.
waw Anetka, tak toto je fakt bomba cheesecake! Totálna mňamóza - tu netreba riešiť kalórie - za ten pocit nebíčka v papuľke to stojí!! niekedy musím vyskúšať...
OdpovedaťOdstrániť:-))) ja som sa tiež tvárila, že netuším koľko má kalórií. je to absolútna slasť...
OdpovedaťOdstrániťNo,tak toto je naozaj hriesny cheesecake:)ale na 100% vyskusam!!!!!!
OdpovedaťOdstrániťja zas na 100% odporucam!!!:-)
OdpovedaťOdstrániťAnetka, chcela by som ju vyskusat. Mozem pouzit aj tvaroh, co myslis?
OdpovedaťOdstrániťVdaka za radu. Andrea
no naozaj neviem, fakt som to este neskusala a neviem co to robi. ale asi by som to riskla a vyskusala. daj potom vediet ako to dopadlo ;-)
OdpovedaťOdstrániťAnetka, táto stránka venovaná tvojmu kuchárskemu umeniu je úžasná :-) nielenže sú tu perfektne vyzerajúce nevšedné a nové recepty, ale aj ich postup, ktorý je aj znázornený. =Uplne ma to očarilo a nakoplo v %do ďalšieho skúšania a experimentovania. Skláňam sa pred tebou. Zuzka :-)
OdpovedaťOdstrániťZuzka: Dakujem za krasny a lichotivy komentar, som dojata. Dufam, ze vsetky recepty co vyskusas z mojho blogu sa podaria a budu chutit ;-)
OdpovedaťOdstrániťNo tortička je to výborná už ju robím druhý krát, rozhodla som sa na ňu tentokrát nedať salko, skúsim pri servírovaní dať navrch len jahodky alebo maliny. Salko ma minule trochu hnevalo lebo mi z tortičky stekalo dole. No uvidíme
OdpovedaťOdstrániťTento recept vyzerá naozaj úúúžasne! chcela by som ho rozhodne vyskúšať, len mám problém, kde zohnať vanilkový extrakt? neporadila by si mi, prosím?
OdpovedaťOdstrániťďakujem
Anonym 10. semptembra: jasne, kludne mozes dat na vrch len ovocie, ale potom by som asi dala do tvarohovej zmesi aj trochu cukru. pretoze v povodnom recepte je dost malo sladka (sladia ju vlastne len tie biele cokolady) pretoze sa rata s tym, ze navrch ide to salko a to je cukrova bomba. no a to ze salko je potvora nedisciplinovana a tecie to viem, aj mna to hrozne hneva :-( ale je to tak mnaaaaaaaaaaaam :-D
OdpovedaťOdstrániťAnonym 11. semptembra: vanilkový extrakt som na slovensku este nevidela. ked som ho niekedy mala, tak len zo zahranicia. ked ho teda nemam, nahradzujem ho umelou vanilkovou aromou, ktora sa obcas (bohuzial fakt len obcas) vyskytuje v hypermarketoch. ja ju vsak nastastie vzdy najdem v Metre, kde ju maju sice v trosku vacsom baleni ale aj tak ju vzdy rychlo miniem. takze odporucam to Metro. potom uz mi napadaju len e-shopy s cukrarskymi vecami, lenze tam tiez byvaju vacsinou len riadne velke balenia. a posledna moznost je kupit si pravy vanilkovy lusk (v hypermarketoch v oddeleni korenin alebo tam kde mavaju veci na pecenie, pudingy, prasky do pecenia atd) a vyskrabat z neho cierne bodky a pridat ich k ricotte.
OdpovedaťOdstrániťjeeeej tak toto je absolutne úplne supiš :) budem musieť vyskúšať :)))))
OdpovedaťOdstrániťak môžem poradiť, tak vanilkový extrakt majú v Marks and Spencer v ich super potravinach :)))
vazne??? super!!! prave v Ziline otvorili obrovsky Marks and Spencer aj s potravinami, dnes ho prave otvorili, tak akonahle dojdem domov do Ziliny tak tam frcim :-)
OdpovedaťOdstrániťCau Anet!
OdpovedaťOdstrániťVelmi sa mi paci tvoj blog a drzim palceky v dalsom jeho rozsirovani...
Na vianoce sa chystam upiect prave tento cheese cake, ale iba z polovicnej davky do malej tortovej formicky...dam vediet, ako to dopadlo. ;o)
s pozdravom
Maja
Majka dakujem za pochvalu!
OdpovedaťOdstrániťA co sa tyka cheesecaku, urcite daj vediet ako to dopadlo! Urcite sa ti podari, nie je tam co skazit. Jedina potvora je ta karamelova poleva - preto urcite var salko cele 3 hodiny a nalej ho na tortu az tesne pred podavanim, lebo tece potvora. ale chutovo si vybrala na vianoce to najlepsie, tomu ver!
Ahoj Anet!
OdpovedaťOdstrániťdakujem za radu, noo, salko som uz varila do marlenky, tie 3 hodiny boli akurat...urcite dam vediet ako chutilo, moj priatel to schvalil ako vianocny dezert...ukazovala som mu foto ;o))) prijemne prezitie vianocnych sviatkov ti zelam...
Maja
Cauko! Uz je po degustacii, cheese cake je vyborny, ale nedopatrenim sa mi z neho podarilo urobit nieco take ako toffee cheese cake...kedze po strceni kolaciku do truby som zistila,ze som tam nedala rozpustenu bielu cokoladu. Kedze som na tu cokoladu uplne zabudla, resp. som ju v tom recepte neako odignorovala ;DDD, nastastie som syrovu zmes ochutila praskovym cukrom a stavou z limetky, takto to robim pri inom cheese cake, ktory zvyknem robit, ten je so susenymi marhulami namocenymi v rume. No a este k tej chuti...je uzasny,kedze ja toffee cheese cake milujem... Maja
OdpovedaťOdstrániťMajka no paraaada, som stastna, ze sa vsetko podarilo. Som rada ze ten cheesecake fungoval aj bez tej cokolady, lebo som sa zlakla,pretoze jednak ta biela cokolada je jediny zdroj cukru v tej syrovej plnke a taktiez ju myslim aj zpevnuje po stuhnuti. Kazdopadne som rada, ze chutilo:-)
OdpovedaťOdstrániťTak na tento cheesecake sa chystam uz dllllho, len mam pochybnosti ohladom kremoveho syru...raz som piekla cheesecake z riccoty a nebolo to to prave orechove....vies mi napisat aky presne si pouzila? Nech sa mi naozaj podari :) dakujem,
OdpovedaťOdstrániťMiska
mrzi ma to, ale nepamatam si aku presne ricottu som pouzila, pamatam si len, ze som ju zakazdym kupovala v hypertescu:-D s ricottou sa ti to podari urcite a aj chut je skvela, nemusis sa bat. ricotta bola totizto aj v povodnom recepte. samozrejme ale ak zozenies pravy cream cheese, bude to este lepsie.
OdpovedaťOdstrániťP.S. este som to nestihla dopisat sem do receptu, ale vsimla som si, ze sa da uz bezne kupit uz skaramelizovane salko!!! takze usetrene mnozstvo roboty! a je vraj aj take super tuhe ze sa da rozotriet ako maslo a netecie ako to co si karamelizujes doma! tak doporucujem! maju ho v obchodoch hned vedla normalneho salka!
ahoj anetka, tento kolacik ma zaujal uz v apetite, ale az ty si ma "nakopla" aby som sa do toho naozaj pustila :-) cez vikend ho urobim, uz sa na to tesim, ale potrebujem jednu radu, nie som si ista tymi marskami, skusala si to niekedy aj bez nich, popripade s karamelkami podla povodneho receptu?
OdpovedaťOdstrániťdakujem
andrea
Zdravím Anetka ten koláč mi nedá spávať chcem ho spraviť dcére k meninám ale tie sú ešte ďaleko (Laura) takže deň detí bude ideálny!!! Mám všek jednu prosbičku. Veľkosť formy čo si použila ty je aká? 23 alebo 26cm? Ja mám iba 28 čo myslíš postačí pridať o jednu tretin viac surovín? Poprípade štvrtina? Veľmi by som chcela uspieť. Poradíš prosím Adka H.
OdpovedaťOdstrániťandrea: myslim ze ich mozes kludne uplne vynechat, naozaj:-) a originalnu verziu s karamelkami som este neskusala, ak vsak natrafis na nejake naozaj makke karamelky, tak smelo do toho! uprimne podla mna najidealnejsie su na to polske krowki, lebo tie su take super makke.
OdpovedaťOdstrániťAdka H.: Ahoj Aďka, ja používam klasickú 23 cm, takže ak máš 28 cm, pridaj o tretinu viac surovín. Alebo teoreticky ak ti nevadí, že bude cheesecake nízky, stačí zväčšiť o tretinu len ingrediencie na sušienkový základ (aby torta zo spodu poriadne držala) a zvyšok nechaj v pôvodných množstvách. Všetko bude fajn, len proste to bude nižšie:-)
OdpovedaťOdstrániťDnes som ho teda konečne vyskúšala, je naozaj ÚŽASNÝ, príprava prekvapivo celkom rýchla a jednoduchá (nie je čo pokaziť), akurát som musela piecť o dobrých 20 minút dlhšie (neviem, či tých 140 stupňov nie je málo - nabudúce skúsim 160). Karamleky/marsky sú tam podľa mňa zbytočné a tak isto smotana - iba mi celú hmotu zriedila, v pečenom cheesecaku som ju nikdy doteraz nevidela, (iba v nepečenom) - nabudúce určite vynechám. Salco odporúčam už skaramelizované, tak, ako píše Anetka, ušetríte čas aj plyn a navyše sa nerozteká - je tak husté, že som si ho musela trošku zohriať, aby sa dalo rozotrieť.
OdpovedaťOdstrániťUrčite ho vyskúšajte, je fak skvelý!
andrea
nebíčko v papulke
OdpovedaťOdstrániťja sladke moc nemusím, ale nemá chybu. už 2x som s ním ohúrila. pečiem dlhšie a nechávam voľne chladit v mierne otvorenej trube.
andrea: ahoj andrejka, teraz som si tu vsimla komentar od teba z 8. maja, strasne ma mrzi, ze som ti neodpisala uz skor, prepac, az teraz som si ten komentar vsimla, nerozumiem ako sa mi to mohlo stat.
OdpovedaťOdstrániťkazdopadne som stastna, ze ti cheesecake tak chutil a ze sa podaril:-)
anonym: som stastna, ze hostia boli taki nadseni:-) dakujem za komentar!
OdpovedaťOdstrániťTak som konecne vyskusala a bo straaasne dobry :) pouzila som nakoniec kombinaciu mascarpone-ricotta (viac mascarpone) a vynechala kyslu smotanu lebo som toho mala aj tak vela :) navrch skaramelizovane salko a maliny. len po upeceni sa mi akoby prepadol-kraje zostali vysoke a stred nizky...ale aspon sa mi tym urobila priehlbinka pre salko a maliny takze to nevadilo :) dakujem za recept
OdpovedaťOdstrániťMiska
ahoj Miska, som stastna, ze sa ti to podarilo!!! netusim preco sa prepadol, ale aspon ti netiekol karamel ako zvykne tiect mne:-D
OdpovedaťOdstrániťVcera som upiekol uz svoj druhy. Trosku som si poupravoval pomery ingrediencii a do toho vcerajsieho som pridal aj cucoriedky. Susienky som pouzil cokoladove z M&S, su vynikajuce a omnoho tuhsie (ale za to jemne) ako akekolvek ine. Vdaka za recept. Je to najlepsi cheesecake aky som kedy jedol. (:
OdpovedaťOdstrániťJakub
ahoj jakub, som rada, ze si z cheesecaku taky nadseny;-) asi si ho aj ja niekedy musim upiect znova, je to fakt jedna z najlepsich veci na svete:-D
OdpovedaťOdstrániťahoj Anetka:) tak som dnes piekla tvoj cheesecake, no zda sa mi veľmi sladký, musela som z neho zoškrabať to salko na tenkú vrstvu.. inak je fajn. Len malý koment k salku. Varím ho v tlakovom hrnci, hodinu od zasyčania, potom ho v ňom nechám dôjsť až kým neklesne tlak. Potom do chladničky. Na druhý deň je také tuhé a tmavé, že ho musím trochu prihriať aby sa dalo natrieť. Netečie ani náhodou :) Inak krásny blog..
OdpovedaťOdstrániťps: nedrž diéty, na foodblogerku sa to nehodí ;)
ahoj marecka, ano, cheesecaky su americka kuchyna a ta je vzdy trosku uletena v mnozstve cukru. Komu to vadi, musi to trosku upravit. co sa tyka salka, vyrazdne nedoporucujem varit konzervu v tlakovom hrnci, moze to vybuchnut! uz sa to parkrat ludom stalo pokial viem.
OdpovedaťOdstrániťdakujem za pochvalu za blog, si zlata!
a dietu drzat musim, uz to so mnou nie je sranda, ale akoze fakt:-DDD ale kazdopadne dakujem, je to od teba mile:-)
Anetka, ja som ho u Simy tiez jedla a mnaaaam chutil fantasticky. my dojciace matky frcime na sladkom skratka. az po zhliadnuti tohto tvojho prispevku som si uvedomila ze som pochybila v nazve mojho "cheescake". napravu som zjednala, len neviem ci mi to vezme aj kankan..prajem pekny zvysok vikendu :)
OdpovedaťOdstrániťsom stastna, ze tak chutil:-) a chybu v nazve neries, to sa stava:-)
OdpovedaťOdstrániťDěkuji za skvělý ozkoušený recept, takové jsou nejlepší. Udělala jsem ho přesně podle návodu a vydařil se výborně! Příště ráda zkusím zase jiný :)
OdpovedaťOdstrániťLucie
to som velmi stastna, Lucka! niet zac;-)
OdpovedaťOdstrániťAhoj, tvoja torta vyzerá úžasne, chystám s ju spraviť na Vianoce, len sa chcem spýtať či stačí dať 500g mascarpone a 200 g bielej čokolady.. alebo toho bude malo??? Chcem, aby bola pekná vysoká ako tvoja.. dakujem :)
OdpovedaťOdstrániťahoj, tento cheesecake je perfektna vianocna volba, to schvalujem:-) ak chces, aby bol cheesecake dostatocne vysoky, tak mascarpone rozhodne neuberaj (kup napr. 2x mascarpone po 250 g a napr este maly 100 g balicek Luciny). a pokial ide o bielu cokoladu, teoreticky mozes dat len dve, ale su predsa Vianoce, tak preco setrit:-DDDDD
OdpovedaťOdstrániťok,maš pravdu... mascarpone dám toľko koľko máš v recepte ale čokolády dám len 2, a ešte som sa chcela spýtať či to salko po natretí na koláč ostane také mäkučké, alebo úplne stvrdne na karamel....
OdpovedaťOdstrániťmakucke!
OdpovedaťOdstrániťDakujem :), tak už sa neviem dočkať Vianoc, potom napíšem ako som dopadla... určite bude úžasný... :) :)
OdpovedaťOdstrániťAhoj ahoj :)
OdpovedaťOdstrániťPráve som dopiekla túto úžasnú tortu, servírovať ju budem až zajtra, ale chcem sa spýtať jednu vec. Naozaj tam musí ísť to skaramelizované salko až tesne pred podávaním? Nemôžem ho tam dať už teraz a šupnúť do chladničky, nech stuhne na torte? Ďakujem :-) BTW, si super!
Ahoj ahoj:-)
OdpovedaťOdstrániťak si si vyrobila vlastny karamel (ze si si sama varila konzervy salka), tak urcite ho rozotieraj az tesne pred podavanim, lebo inak sa ti roztecie. ak mas uz kupene hotove salko karamel, mozes ho rozotriet uz teraz, lebo to je tuhe dost.
bru chut a krasne vianoce!
aneta
p.s. dakujem za pochvalu ;-)
No mala som svoj vlastne vyrobený zo Salka. Keď som otvorila tu konzervu, myslela som, že ho snáď ani nerozotriem, taký bol tuhý..( a to som ho varila iba dve hodiny!) Tak som ho dala na tortu ešte kým bola vo forme a vrátila do chladničky. Vôbec neteče, tak super :-)
OdpovedaťOdstrániťTorta je ináč skvelá, ale strašne strašne sladká a sýta, si môžem dať iba tenučký pásik z nej, aby som ho vládala dojesť :-)
Tuším budem Tvoju stránku navštevovať častejšie, pre úžasnú inšpiráciu :)
ahoj ahoj:)
OdpovedaťOdstrániťVčera som narazila na tvoju stránku a bez preháňania Ti musím povedať, že je najlepšia akú som kedy navštívila:) Hrozne rada varím a pečiem, nie som síce očividne tak dobrá ako ty, ale dúfam, že aj vĎaka týmto tvojím úžasným receptom a inšpiráciam sa ešte zlepším:)
Fakt dokonalá stránka. čo sa týka cheescake-u keď som bola v USA tlačila som ho do seba hádam každý deň, asi preto som sa domov vrátila so 7-mimi kg navyše:D Zaujímalo by ma, či poznáš "Tuxedo Cake".. Bolo by absolútne dokonalé, keby si pridala recept naň:) Dosť môjho monológu, máš dokonalý blog, len tak ďalej:)
anonym: dakujem za komplimenty, som rada, ze sa ti moj blog tak paci!!! je to od teba mile! este raz dik!
OdpovedaťOdstrániťTak som aj ja vyskusala tento fajny recept a upiekla som tortu na oslavu narodenin. Pouzila som ricottu a vrch som poliala karamelovym toppingom z M&S. Torticka mala velky upech, urcite som nepiekla posledny krat. Dakujem Anetka a prajem v novom roku vela vydarenych jedal;)
OdpovedaťOdstrániťsom rada, ze chutilo:-)
OdpovedaťOdstrániťDělala jsem pro rodiče a sama jsem snědla skoro půlku celého během 1dne, jak mi chutnal. Kalorie a množství tuku lepší neřešit, byla to dobrota!
OdpovedaťOdstrániť:-DDDDDD presne tak, kalorie neries!
OdpovedaťOdstrániťDobry'den,vitala som Vas recept na Karamelovy'Cheescake.Po prvy'raz vidim aj muku ako ingredienti do plnky.Podla mna absolutne zbytocne'.Lepsie trocha zelatiny.Prijemny'vecer Vam VSETKYM!
OdstrániťZrovna to peču, pokud se to povede, dám výsledek na blog :-) Díky za recept! :-)
OdpovedaťOdstrániťAkurát pečiem tvoj jablkový cheesecake a dostala som sa od neho až k tomuto:) neviem, či to tu niekto spomínal,ale ak sa u vás nedá dostať karamelizované salko, je super, ak máte Papinov hrniec (po slovensky kuchta?), stačí 45min (hodina maximálne!) a je to:) kopec ušetreného času, keď som to robila, tuším mi prišlo až príliš tuhé (ešte som ho potrebovala zmiešať s čímsi iným):) A keď už ste pri tom varení, možte uvarit aj viac plechoviek naraz, aby sa využil pristor,a normálne to neotvorené vydrží, ale to som teda neskúšala, u nás nikdy nemáme salko naviac:)
OdpovedaťOdstrániťo vareni salka viem, ale pocula som, ze je nebezpecne varit ho v kuchte, vraj to moze pod tym tlakom vybuchnut. ci?
OdstrániťBaby robila som to 300g jemny tvaroch a 300g mascarpone, v pohodicke sa vydaril :))))) nabuduce by som skusila mozno aj cely tvarohovy :) a nekupujte bielu cokoladu z lidla, hrozneee, nechcela sa roztopit a stale hrudkovatela.
OdpovedaťOdstrániťEvka :)
dik evka za tipy;-)
OdstrániťAhoj Anetka!
OdpovedaťOdstrániťBlahoželám Ti k Tvojmu úžasnému talentu a radosti z varenia!
Nech Ti to stále tak dobre ide a ešte lepšie a lepšie......
Mám čo robiť keď si pozerám tvoje recepty, aby mi sliny netiekli až na klávesnicu.
Robila som tvoje cookies, jablkový cheesecake a minule aj karamelový s bielou čokoládou. Všetko bolo fantastické. Iba ma mrzí, že môj muž zase dostal zápal žalúdka (cheesecake karamelový 2 kúsky a za tým ešte aj zmrzlina urobili svoje).
Takže tvoj blog je niekedy aj veľmi nebezpečný :-) Všetky sladkosti pochádzajúce z USA sú tuším ťažké na žalúdok. (a to som dala 400 g nátierkové maslo z Tesca (chutí hádam lepšie ako Bánovecká nátierka) a 200 g jemný tvaroh a ešte aj menej masla do sušienok.
Nevadí, že si ten recept prerábam po svojom?
Škoda, že nemôžem skúšať Tvoje recepty pravidelne. Používaš často nedostupné alebo samé drahé ingrediencie.
Ale aj pozrieť sa na recepty mi stačí!!!!
Krásne sviatky Ti prajem!!!
Dakujem za pochvalu, je to od teba velmi mile, cenim si to!!!!
OdstrániťTo, ze si recepty prerabas po svojom, mi vobec neprekaza, smelo experimentuj;-)
Co sa tyka nedostupnych a drahych ingrediencii: ide o to, ze sa snazim, aby na mojom blogu bol nejaky prinos, petrost v jedlach, nove napady, atd a to sa bez toho niekedy nezaobide:-( celkovo ma mrzi, ze je na slovensku taka zla dostupnost surovin, teda hlavne na dedinach a v mensich mestach. ach:-( snad sa to casom zmeni!
Díky moc za recept, cheesecake byl hit:)
OdpovedaťOdstrániťDnes som ho skusala robit, akurat sa pecie ale som velmi zvedava, pretoze som na odporucanie kupila bielu Milku a absolutne sa mi neroztopila len sa z nej spravila pevna hruda :(
OdpovedaťOdstrániťSkusila som ju aj tak zmiesat s ostatnymi surovinami tak uvidim :-/
ano, milka robi sarapatu. doporucujem bielu cokoladu znacky First Nice z Lidl. funguje dokonale.
OdstrániťJa som to robila dnes,este som to neochutnala..Milka je dobra,ale treba ju vcas premiesat,nenechat ju topit bez dozoru
OdstrániťOSPRAVEDLNUJEM SA, ALE NECHTIAC SOM VYMAZALA KOMENTAR!!!
OdpovedaťOdstrániťprecitala som ho len narychlo, myslim, ze tam bola nejaka otazka ohladom Salka.
Salka sa daju kupit dva typy - "normalne" Salko, cize sladene kondenzovane mlieko a "uz skaramelizovane" Salko, vola sa tusim ze "Salko karamel". Ak si kupite normalne, treba ho vopred uvarit a az potom natriet na cheesecake tesne pred podavanim. Ak si kupite Salko karamel, staci len otvorit konzervu a rovno natierat.
este raz sa ospravedlnujem za svoju nesikovnost, ze som vymazala komentar. som trdlo.
Anetka, DAKUJEM! Kolacik bol neskutocne dobry, kazdy kto spapal jedno susto nevedel, co povedat...taka to bola dobrota. Velmi pekne dakujem za recept.
OdpovedaťOdstrániťLenka
Ja som to Salko karamel dala do plnky.Ked som v mise rozmiesala riccotte s mukou, pridala som po lyziciach zhruba polovicu salka. Perfektne sa to rozmiesalo. Ak tam uz mate aj smotanu aj vsetko co tam ma byt,odporucam zvysok salka zas pridat do plnky,rozmiesat ho len tak kratko a zlahka.Salko vytvori tahavu strkukturu,ktora perfektne vyzera naoko pri samotnom podavani.Takuto plnku som vyliala do formy. Plnka sama o sebe nieje az taka sladka, pricom ta vrstva salka navrchu by bola. Preto som si zvolila obmenit trochu recept.
OdpovedaťOdstrániťInak dakujem za skvely recept :)
Ahoj, Anet, dnes doobedu som našla tento Tvoj úžasný foodblog a dnes o 17tej som mala už dva recepty z neho hotové. Sama doma, čo budem robiť. Hafan a mačky mi pomáhali pri pečení hlavne dojedaním zvyškov mliečnych produktov a vylizovaním taniera po cuketovom nákype (úžasný!). Ten som robila ako prvý, cukiet máme na milú Jarmilu a chystám sa aj na cuketovú polievočku, ktorú tak ospevuješ. Ako druhý som robila práve tento cheescake, no zmixovala som do neho jemný tvaroh, mascarpone a smotanu a dala len dve čoko. S troma by to už bol dosť ekrazit, my odjakživa dávame do zákuskov a koláčov menej cukru. Ten tvaroh tam úžasne cítiť, je to mňamka. A som prekvapená, že cheescake je relatívne málo pracný. Vďaka objaveniu tohoto blogu som si dnešný deň maximálne užila, pochutila si, v pondelok povinné behanie, lebo takto to ďalej nejde :) Neviem, či je horšie nonstop byť na sashe alebo tu. Tam míňam peniaze, tu zas priberám. Ach joo, také koníčky ja mám... :)
OdpovedaťOdstrániťEšte raz vďaka za celé toto, náramne sa mi na Tvojom blogu páči. Good luck!
Dominika
(celý deň som sa takmer s nikým nerozprávala, preto taký dlhý príspevok:) )
dakujem za velmi mily komentar!!! :-) naozaj ma potesil!
Odstrániťsashe fetis uplne chapem, tiez mu holdujem O:-)
Anetka,ďakujem za recept,naozaj je fantastický.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Anetka, prave som objavila tvoj blog, je genialny :-)
OdpovedaťOdstrániťTento kolacik poznam z BBC Food a milujem ho. Prave ho peciem v rure a hladala som nejake detaily este k nemu a zrazu som nasla toto. Vyzera to na genialnu stranku, velmi pekne dakujem za tipy a inspiraciu. Studujem v zahranici a aby som sa motivovala si varit, dala som si take predsavzatie, ze si budem fotit vsetky svoje vecere (a teda sa snazim, aby bola kazda ina)
A po roku uz vazne dochadza inspiracia. Tento kolac je jediny, co sa opakuje na mojich fotkach, lebo sa mu neda odolat. Raz som ho robila len z mascarpone a s lesnymi jahodami a bol bozsky, raz som zmiesalaa tvarok, mascarpone a ricottu a zase bol iny. A mam skvely typ pre takych ako som ja, co sa im nechce cakat na nejaku oslavu, aby ho jedli a zaroven sami celu tortu nechcu spraskat: Urobit ho z polovicnej porcie a v tortovke spravit alobalom predel, vyskusane a funguje to skvelo :-) Minule som drahemu chcela ho tiez spravit a v jednej polovici sa robil karamelovy cheesecake a v druhej sa robil mandlovocokoladovy- miesto vanilky som dalal mandlovu esenciu, miesto karameliek mandle a miesto bielej tmavu cokoladu :-) Este raz dakujem za tuto stranku, je super vediet, ze sa mam kam obratit, ked mi dojdu napady :-) Vela zdaru prajem
Ivka
ivka dakujem za mily komentar, som stastna,ze sa ti tak paci moj blog!!! :-)
Odstrániťnapad s predelenim cheesecaku je super, dakujem za tip!
zelam pekny zvysok vikendu
aneta
Anetka nechcem byt za anonimnu no nemám učet na google ani na tých iných stránkach... cez facebook vdaka Matke-Dulche de Leche som Vás objavila a mám obrovsku radost tento karamelový zázrak vyzerá priam božsky určite vyskušam....vyzerá presne podla môjho gusta..zajtra idem na nákup surovín a na stredu čakáme návštevu tak pomachrujem
OdpovedaťOdstrániťEšte som sa zabudla predstavit som Ingrid Šimoniková na facebooku som pod svojím menom
OdstrániťHi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.
OdpovedaťOdstrániťI'm gonna watch out for brussels. I'll appreciate if you continue this in future.
Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!
My website how to download movies
..a tak som si prave jeden kusok dala. uz som nemohla vydrzat! mnam! aj napriek mojim nie velkym kucharskym skusenostiam mi velmi chutil. uz aj davam link mame..(este, ze som si vravela, ze je syty a jeden kusok staci....no nestaci! tak bezim po dalsi..hlavne, ze mam dietu :))
OdpovedaťOdstrániťahoj, dakujem za super blog, vdaka Tebe sa konecne zo mna stane dobra kucharka :)
OdpovedaťOdstrániťnormalne som na seba hrda, co u mna nebyva zvykom :) a musim sa pochvalit, ze som uz vyskusala vianocne mufinky (tie boli uplne najsuper!), cheesecake s bielou cokoladou, snickers mufinky, pepermintove mufinky, marocky tazin, vcera sme mali cicerove kari, kuracie kari, kurca v barbecue omacke mnam, cuketovu polievku..a budem pokracovat v skusani novych receptov. tesim sa na malinove mufinky, dalsie cheesecaky..uf, nastastie je toho este vela!
este raz dakujem, otvoril sa predo mnou novy svet :)
zuzka z turca
wow, zuzka, dakujem za poctu!!!
OdstrániťAhoj, robila som ho uz 2x, pre mna je velmi sladky, ale recept sa siri, lebo vacsina tych, co ho jedli alebo aspon videli si pyta recept. Na surovinach sa neoplati setrit, robila som z mascarponea bielej cokolady Milka, je to dobra volba. Raz som vyuzila tycinky Mars, raz krówki, rozdiel nebol... Dakujem za tento ale aj ine recepty, Tvoj blog je pre mna velmi inspirujuci, sledujem pravidelne...:-)
OdpovedaťOdstrániťpre nás priveľmi sladký :) ale neľutujem že som ho vyskúšala.
OdpovedaťOdstrániťAnetka, patri ti velka vdaka sa uzasny recept. Kazdy kto skusil onemel a len vychutnaval chut ktora je neopisatelna....dakujem
OdpovedaťOdstrániťLenka
ahoj haha asi prvy krat pisem niekomu komentar na blog..ale super stranka :D a ten cheesecake som jedla kupeny z obchodu ..zboznujem ho!! ,zijem v anglicku a fakt ze v obchodoch sa tu daju kupit vseliake pecky ..tak je fajn ze ukazujes aj troska nieco nove co na slovensku asi moc ludia nepoznaju :D aj ked mne uz je smutno za nasimi domacimi klasikami z jednoty ..nech sa dari :)
OdpovedaťOdstrániťMo
Domaci je domaci, a aj ked tie kupovane tu v UK su naozaj casto dost vydarene (najma v porovnani s hotovymi na SK) Tento je super, urcite urobim ako obmenu k mojim uz asi 50 roznym inym variaciam:-) navyse viem co v nom je. Ani po 12 rokoch mi naozaj nic mimoriadne zo slovenskych sladkosti nechyba:-)
OdpovedaťOdstrániťCítim sa akoby som prespala dobu, že som o tomto blogu tak dlho nevedela :-)
OdpovedaťOdstrániťSuper, klobúk dole.. blíži sa svokrova 50-tka, tak sa môžem prejaviť :-D
Ďakujem za skvelé nápady :-* ♥
dakujem za kompliment :-)
OdstrániťSem chodim vzdy ked chcem uvarit/upiect nieco fajne! Velmi sa paci tento blog!
OdpovedaťOdstrániťDnes som sa vybrala do obchodu si kupit ingrediencie na tento uzasne vyzerajuci cheesecake :) nahodou som pri tom zakopla o knihu od Adriany Polakovej "Napecene s laskou" pri listovany som spozornela ked som otvorila page kde bol podozrivo znamy recept na cheesecake a hned som recept spoznala. Ona to tam aj pise, kde recept nasla presne tu ako aj ja. No vidis Anet, uz ti vysla prva publikacia. ;-))) Good luck with everything.
OdpovedaťOdstrániťVeronika
Objevila jsem tenhle recept a hned jsem věděla že ho musím zrealizovat. Tak jsem taky učinila... Nic lepšího jsem ještě snad nejedla! Silně doporučuju, a děkuju za tento recept <3
OdpovedaťOdstrániťZo zvedavosti som spočítala kalórie na základe receptu a celá torta obsahuje úctyhodných 8400 kcal.
OdpovedaťOdstrániťAch jaj, tečie to salko, inak je úplne geniálny! Piekla som ho priateľovi na meniny, nevedel sa dojesť :D :)) Ďakujem za skvelú inšpiráciu :)
OdpovedaťOdstrániťta muka je tam zbytocna, inak je to neskutocne nebicko v papulke, peciem velmi podobny... http://www.natanieri.sk/coze-je-to-sestdesiatka/
OdpovedaťOdstrániťje to mozne, ale potom by som dala viac vajicok :-)
OdstrániťDobry den, viete mi poradit prosím Vás aký druh syra použit aby cheesecake bol skorej "pevný" resp. tuhý ? :) inak recept vyzera fantasticky !
OdpovedaťOdstrániťTento cheesecake bude pevný a tuhý tak či tak, pretože sú v ňom vajíčka i múka. Ale každopádne aby to bol pravý cheesecake, je treba použiť krémový syr Philadelphia.
OdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdstrániťAnetka, ktory je najvhodnejsi kremovy syr, ktory mam pouzit?
OdpovedaťOdstrániťMoze sa skaramelizovane salko zmiesat s maslom, aby salko nestekalo ?
mne fungovali všetky krémové syry z tých horeuvedených. väčšinou používam mascarpone, ale ak kúpiš pravú Philadelphiu, bude to tiež isto paráda. o stekanie salka sa nemusíš vôbec báť, ak kúpiš už to hotové Salko Karamel, to je riadne husté;-)
Odstrániťja tento cheesecake pečiem už roky! :) a vždy každemu vrelo odporučam :) je top!!!
OdpovedaťOdstrániťAhoj, nevím, jestli má vůbec cenu sem psát další děkovno-oslavný komentář, protože jich tady máš už opravdu fúru a já můžu psát v podstatě jen to samé ! Takže cheesecake se povedl na 100 %, ikdyž jsem u některých ingrediencí upravila množství (pouze dvě bílé čokolády, 1 lžíce mouky...) a s pečením ve vodě si teď taky nejsem úplně jistá, možná alobal trochu protekl :D Prostě,chuť a hlavně konzistence byla opravdu lahodná (použila jsem 3x Philadelpihii a z úsporných důvodů zbytek doplnila krémovou Lučinou) a salko navrchu tomu všemu tak nějak dodalo grády. Určitě to nebylo naposledy, co jsem tento koláč pekla :) Děkuji za recept, Terka.
OdpovedaťOdstrániťDobry den.
OdpovedaťOdstrániťChystam sa zajtra upiect tento cheesecake, aby bol hotovy na nedelu.
Len mi nie je jasna jedna vec. Pisete, ze do kremu ide 1 teglik kyslej smotany. Ale ktory? 250g alebo 180g?
Vopred dakujem za odpoved. Nika.