streda 20. októbra 2010

Ananásovo-kokosové minibábovky

Našla som recept na úžasné maslové, vláčne a kokosom voňajúce cesto. Je asi naozaj jedno v akom tvare ho upečiete, vždy to bude skvelé. Ak nemáte srdiečkové formičky, pokojne ho upečte ako bábovku! Mne veľmi tieto koláčiky chutili so šľahačkou a pomarančovou kôrou. Mňaaaaam!!!


__________________________________
Ingrediencie: (ja som robila dvojnásobok tejto dávky, preto mi vyšlo tak veľa: až 6 väčších sŕdc a asi 10 mafiniek)
/1 šálka = 230 ml/
- 1 konzerva ananásu
- 1 a pol šálky hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 160 ml kokosového mlieka
- 1/2 ČL soli
- 1 šálka + 1 PL kryštálového cukru
- 120 g zmäknutého masla
- 1 vajce
- 1/2 šálky jemného tvarohu

1. Ananás zlejeme a nasekáme na drobné kúsky. Rúru predhrejte na 175 stupňov.

2. Vymastite a vysypte múkou ľubovoľné formy.

3. V mise vyšľahajte maslo s cukrom. Pridajte tvaroh a vajce. Potom kokosové mlieko a dobre všetko prešľahajte. Do zmesi preosejte múku, soľ a prášok do pečiva a všetko dobre vyšľahajte. Napokon pridajte nasekaný ananás a naposledy všetko dobre zmiešajte. Pečte asi 35 minút, kým nevyberiete z cesta čistú špajdľu.

4. Nazáver môžete koláčiky ozdobiť napr. šľahačkou a pomarančovou kôrou ako ja.

12 komentárov:

  1. jooj,to je ale krasa,Anetka:)nadherne servirovanie na uzasnom podnose!!!!...a spojenie kokos a ananas je moje favourite,takze sa urcite inspirujem..ananas dodava cestickam super stavnatost....
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mauka: ano, ten podnos je krasny, to sme si doniesli z Francuzska. este na nom planujem nieco odfotit raz, kde viac vynikne... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jsi strasne moc sikovna! :) Vsechno to vypada nadherne, nedokazu si vubec predstavit jak dobre to musi byt :) ja bohuzel neumim vubec varit, takze tvoje vytvory skutecne obdivuju a preju hodne stesti v dalsi praci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem za mily komentar a verim ze aj ty jedneho dna naberies odvahu a upecies nieco skvele:-)
    Aneta

    OdpovedaťOdstrániť
  5. anetka, nadherne formicky, mozem sa spytat, kde si ich kupila?
    andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dakujem:-) formicky som kupila v Madal Bal, co je taky obchod v Ziline so vselijakymi hovadinami:-D a zbytocnostami a niekedy tam vedia priviezt nejaky zaujimavy tovar. takze tak:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. aha, tak zilina je pre mna daleko :-( ale dakujem za odpoved :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Anetko!
    Tvůj blog mám moc ráda, často se tu inspiruju a už jsem párkrát i podle tebe vařila, zatím ale jenom slané a masité jídla a vždy se povedlo na jedničku.
    Dnes jsem chtěla připravit právě muffinky z tohoto těsta, protože mi zbylo kokosové mléko a chtěla jsem jej spotřebovat. Dávky surovin jsem asi o čtvrtinu ve všech případech zvětšila, ale tak aby byl zachován poměr. BOHUŽEL jsem do těsta přidala první mouku, potom mléko a na to ananas a těsto se mi trochu srazilo. (Ananas jsem měla nasekaný ještě drobněji než máš na obrázku) hrudky se mi ale podařily rozšlehat, tak jsem nabyla dojmu, že to bude v pohodě. Muffiny v troubě i krásně vyběhly. Ale pět minut na to (a s troubou jsem nijak nemanipulovala) spadly tak, že byly max 1cm vysoké :D a uvnitř se pořád nechtěly dopéct, začínaly mi už pomalu černat a vnitřek byl pořád mazlavý!
    Peču docela často a myslela jsem, že mě už moc věcí nezaskočí, ale tohle mě dostalo :D Myslíš, že bude opravdu zásadní problém v zaměnění postupu nebo ještě i v něčem jiném? Recept mi z hlediska kombinace chutí přišel úžasný a chtěla bych jej upéct ještě znovu, ale nevím, jestli by opětovný fail tohoto rozměru moje ego uneslo! :))

    Díky za odpověď,
    Silvie

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj, ja by som sa chcela opýtať, že keď píšeš jeden hrnček to je koľko gramov?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď píšem 1 šálka, mám na mysli šálku o objeme 230 ml. Bežne to do receptu uvádzam, ale tu som to zabudla. Ospravedlňujem sa! Už som to tam doplnila:-) Koľko je to gramov netuším, ale google tvrdí, že 1 šálka hladkej múky by mala byť 125 gramov :-)

      Nech sa darí pri pečení;-)
      Aneta

      Odstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!