piatok 8. októbra 2010

Jednoduchý a pritom dokonalý zelerovo-mrkvový šalát

Tento šalát je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Na prvý pohľad vyzerá byť dosť o ničom, ale je to naozaj perfektná kombinácia. Je to veľmi jednoduché, určite ho vyskúšajte. Surový zeler je paráda, má fantastickú chuť a je straaaašne zdravý! Celý ten zdravý efekt trošku kazí tá tatárska omáčka, ale kúpte si aspoň light tatársku omáčku alebo sa tvárte, že je všetko v poriadku. A jedzte ho s hriankou nejakého celozrnného chleba, tak je to asi najchutnejšie. I keď mne chutí aj len tak: práve prvý krát som ho jedla, keď som prišla v noci zo žúru a zhladovaná som našla v chladničke práve tento šalát. Mama ho vtedy urobila prvý krát a nevedela som s čím to jesť, tak som sa doňho pustila len tak - bez pečiva. Vlastne neviem prečo si práve takúto blbosť dodnes pamätám :-D

__________________________________
Suroviny:
- 1 malá tatárska omáčka
- pol buľvy zeleru
- 2 mrvy
- 2 strúčiky cesnaku
- tvrdý syr vo veľkosti polky zeleru

1 Syr nakájame na tyčinky - také robustnejšie zápalky.

2 Pridáme mrkvu a zeler, ktoré sú nakrájané tiež na veľkosť zápaliek.

3 Nakoniec pridáme rozdrvené 2 strúčiky cesnaku a tatársku omáčku. Všetko zamiešame a je to!

9 komentárov:

  1. Hi hello,
    no vyskusal som túto Tvoju zelerovú vec.... skutocne dobré. Tú omáčku... som však vymenil za syr German white. Bolo to užasné. Myllo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeeej som stastna. a tvoje upgrade-y podporujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak Anetka už som konečne aj ja vyskúšala tento super jednoduchý a na chuť fantastický šalátik, určite sa u nás zabýva :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nedávno som vyskúšala tento šalát, ešte som k nemu pridala jabĺčko alebo bolo to vynikajúce.
    http://kingablogger.blogspot.com/2010/12/pecene-kuracie-prsia-so-syrom-opekanymi.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja si do tohto pridávam ešte postrúhanú kyslú uhorku (cca 2 ks)a robím to bez syra. Milujem to, je to neuveriteľne chutná mňamka. Tatarka light (raz som to skúšala s ňou) mi tú chuť kazí - takže normálna, tučná :).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ano ano,isto existuje vela skvelych obmien:-) je to tutovka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V jednoduchosti je krása a toto je presne ten prípad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. dosť trápne podaný recept... to je poznámka o tráápnosti krájača.....tak isto poznámka k tatárskej....nevyskúšam tento recept...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!