pondelok 18. apríla 2011

Mangové nanuky


Keď si kúpite formičky na nanuky, tak aj z obyčajnej ovocnej drene sa dá urobiť zážitok.

Naštudovala som si veľa receptov na ovocné nanuky a všetky boli dosť divné. Všetko bolo treba strašne pasírovať, riediť vodou a sladiť, ale sladký farebný ľad si môžem kúpiť aj v obchode. Ja som preto proste odignorovala všetky recepty a proste som ovocie len rozmixovala, pridala som trošíčku cukru a dreň som rozdelila do týchto formičiek. A po 4 hodinách v mrazničke sa na ne už môžete vrhnúť. Že aké easy!

P.S. Ak sa rozhodnete pre mango, ktoré odporúčam (lebo je to podľa mňa najlepšie ovocie na svete), vedzte, že na takýchto 5 malých nanukov je treba cca 1 a pol manga. Len to som vám chcela:-)

19 komentárov:

  1. jeej,aky mnamkovy zavan leta!!!:))....len to som ti chcela:))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto by ma nenapadlo robiť doma. Nemám vlastný zdroj ovocia, tak asi preto. Viem, že sleduješ blogy zamerané na varenie. Tento poznáš? http://savalaura.blogspot.com/ Pokojne túto správu po prečítaní vymaž.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super Anetka, u nas zacina mangova sezona, tak si nejake pomixujem a zamrazim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Martina: noo jasne, ja uz nasilu privolavam leto! chodim vsade v kratkom rukave aj ked je zima, jem zmrzlinu a vcera som si triedila a chystala do prevadzky vsetky sadalky!!! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mimi_tulipánová: jasné, že človek si robí ovocnú dreň skôr len vtedy, keď má prebytok nejakého ovocia zo záhrady atď, ale ja som si robila mangovú preto, lebo milujem mangový sorbet a ten sa u nás nedá kúpiť, tak si ho aspoň takto napodobňujem:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Michaela: jeezis Miska, no to musi byt parada ked si mozes kupit mango take cerstve prave odtrhnute... boze... ja som mangofil, zavidim

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mňami! tak tie si teda musím kúpiť ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anetka, ty provokater! :)) uzasna letna pochutka..a tak jednoduche, bez farbiv a bez tony cukru! a s mangom-vyborny napadik!! ja som zatial robila len zmrzku takymto sposobom, z lesneho ovocia..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ty brďo že pol druha kila manga na päť nanučikov:))) ja síce veľmi nanuky nejem, ale takéto ultra bio by mi určito šmakovali!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. :-))) ja ich neviem prestat jest, su dokonaleee:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jé, další příznivce manda! Mango miluju ve všech podobách, ať na sladko, nebo na slano, ale tohle zmrzlinové potěšení si určitě ujít nenechám! Jen aby už bylo léto, dokoupit formičky je otázkou chvilky a pak už hurá - léto přeje domácím nanukům!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. presne tak! a vitaj v klube mangoholikov:-DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Aj keď momentálne bojujem s bolesťou hrdla, tomuto by som ťažko odolala!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. jeeej to je krásne privolávanie leta a tepla. mango milujem. mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  15. chapem, aj ja ho milujem, Maťka:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Anetka, tak toto je really very easy:) Mimochodom, kolko vlastne toho manga je zapotreby? 1 a pol kusaalebo 1 a pol kg? Musim kupit formicky na nanucky a urobim

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!