utorok 24. januára 2012

Šošovicové karí

Ďalší dôkaz, že tie najjednoduchšie veci bývajú najlepšie. Šošovicové karí je taká tá blbosť, či vás stojí málo peňazí aj času a pritom je to obrovská dobrota, ktorej sa neviete dojesť. Dokonalé comfort food.

Karí jedzte len tak samotné alebo s pečivom.
______________________________________________
Ingrediencie:
- 500 g šošovice (hnedej alebo čevenej)
- 2 veľké cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 ČL mletej rímskej rasce
- 2 konzervy nasekaných paradajok alebo 8 na kocky pokrájaných paradajok
- čili podľa chuti
- 3 kopcovité ČL karí korenia
- 2 ČL mletého zázvoru
- 400 ml paradajkového džúsu (nemusí byť)
- čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olej

Šošovicu uvarte v neosolenej vode. Uvarenú šošovicu sceďte. V ďalšom hrnci na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď cibuľa aj cesnak zmäknú, pridajte rímsku rascu a miešajte ďalšiu minútu. Pridajte konzervy paradajok (resp. paradajky), karí korenie, zázvor, čili a napokon šošovicu. Všetko premiešajte a prilejte paradajkový džús. Nechajte variť asi 5 minút, nech sa spoja chute. Pridajte soľ a mleté čierne korenie. Ak chcete vaše karí tekutejšie, prilejte ešte paradajkový džús.

12 komentárov:

  1. och, joj, mňam, rýchle, chutné, farebné, mňaaam :) a s čerstvým chlebíkom...možno aj zajtra hneď uvaríme, Anetka :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. milá Anetka, máte čarovnú moc prekvapovať...
    nie ste návštevníčkou z inej planéty?
    Vaše úžasné recepty sú toho dôkazom
    s obdivom, INAk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Juj ukecala si ma :-), ja som minule robila podla Mišky s kokosovým mliekom, tiež moc good :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anetka všimla si si že máš 199 sledovateľov?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. recept zni moc dobre. hned bych ochutnala :]

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anetka, použila si mletú alebo rímsku rascu v celosti? A kde si ju kupovala/značka?
    Tvoja verzia šošovice sa mi pozdáva.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Akurát dnes som tiez robila sosovicu, toto http://www.cuketka.cz/?p=5887 som mala. Super to bolo, sosovicu milujem. Aj takuto "po orientalsku", ako tejto niektori hovoria, ale uz ma dlho ju nenapadlo urobit,jooj. Strukoviny su nadej a spasa studentstva:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jee, to je presne typ jidla, u ktereho bych si dala misku... a pak dalsi :D Stejne jako s polevkami u me, mohla bych porad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. andurejka: smelo do toho :-)

    Ina K.: dakujem, si zlata, krasne si to napisala:-D

    tina24: :-))))))) vsimla!

    B.: dakujem:-)

    kinga: rascu v celku:-)

    maskrtnica-farfalla: spasa studentstva:-D presne tak:-D

    meg: to je fakt, clovek sa toho nevie dojest:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. vyzera to dobre. kolko porcii vyjde z uvedeneho mnozstva surovin?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ak to jes len take samostatne, tak tak 6-8 porcii. ak s pecivom, tak aj viac:-)

      Odstrániť
  11. Uplne lahke a genialne. :)))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!