štvrtok 15. januára 2015

Mleté mäso so špenátom, lieskovcami, šampiňónmi a kaparami pre všetkých paleo/keto zástancov

Aj vás pochytil novoročný ošiaľ v chudnutí? Ak ste zástancami práve paleo/keto diéty, tento recept vás určite nadchne. 
Odporúčam toto jedlo servírovať so zeleninovým šalátom, skvele sa hodí napríklad tento skvelý mrkvový s dresingom z rímskej rasce a pomranča.

______________________________
Ingrediencie:
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g mletého mäsa - odporúčam čisté hovädzie alebo morčacie alebo kuracie (na fotke môžete vidieť verziu z morčacieho mletého mäsa)
- 1 PL mletej červenej papriky
- čili podľa chuti
- 1 PL oregana
- 1/2 PL mletej rímskej rasce
- 1 vanička šampiňónov
- 1 veľký balík čerstvého špenátu
- 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív
- 1 väčšia hrsť lieskových orechov, prípadne mandlí, vlašských alebo kešu orechov 
- čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej

Prichystajte si najväčšiu panvicu, akú doma máte a veľkú misu, do ktorej budete postupne všetko pridávať a na záver zmiešate.

Nakrájajte si cibuľu a cesnak nadrobno. Panvicu rozpáľte a na troche oleja opečte cibuľu i cesnak asi 3 minúty. Do panvice na najsilnejšom možnom plameni pridajte aj mleté mäso, mletú červenú papriku, čili, oregano, rímsku rascu. Všetko dobre premiešajte, aby sa mäso rozdrobilo. Všetko dobre osoľte a okoreňte. Miešajte naďalej cca 8 minút, kým nebude mäso tepelne upravené. Hotové mäso nasypte bokom do veľkej misy.

Nakrájajte si šampiňóny na plátky. Do panvice nalejte opäť trošku oleja a opečte na ňom huby cca 5 minút. Osoľte, okoreňte ich a pridajte ich do misy k mäsu.

Do panvice opäť dajte trošku olivového oleja a prisypte špenát. Miešajte cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. Pridajte ho taktiež do misy bokom.

Panvicu opäť vráťte na sporák, rozohrejte ju a nasucho na nej opečte orechy cca 1-2 minúty. Pridajte orechy do veľkej misy spolu s kaparami/olivami.

Všetko v mise dobre premiešajte a prípadne dosoľte a dokoreňte.

1 komentár:

Ďakujem za váš milý komentár!