utorok 28. decembra 2010

Moje Vianoce (časť druhá a aj posledná)

Takto nejako vyzerali moje tohtoročné Vianoce...

23.12.
Neviem, či aj vy jedávate na Vianoce také tie bobčeky cesta s makom. Neviem ako to mám nazvať, lebo každý región má pre to iný názov.

Niektorí proste upečú nejaké guličky z kysnutého cesta, iní z toho robia gastronomickú vraždu a použijú len pokrájané rožky:-D My ich robíme z kysnutého maslového cesta s citrónovou kôrou. Rozdiel je naozaj cítiť. Mňam!

Máme kráááásny nový príbor. Tieto Vianoce mal premiéru. Aby ste mali predstavu - je dlhý až cca 30 cm a vyzerá to naozaj efetkne. Bála som sa, ako sa s ním bude jesť, ale moje obavy boli neopodstatnené, funguje super.

No a konečne vianočná torta. Robili sme opäť nóbl čokoládovú tortu s mascarpone obalenú v marcipáne a čokoláde, akurát že sme do nej nedali maliny, ale zmes sušených brusníc, marhulí a kompótových višní.
Sušené brusnice a marhule sme namočili v pomarančovom likéri Cointerau. Mimochodom Cointreau je asi najlepší alkohol aký som kedy pila.

No a namiesto malinového džemu, ktorým sa torta potiera, sme chceli dať tento pomarančovo-whisky džem z Marks&Spencer. Po otvorení a ochutnaní, ma skoro vystrelo. Hnusnejší džem som ešte nejedla. Ja viem, že anglické pomarančové džemy sú dosť zvláštne, ale z tohoto mi prišlo až zle. Bol tak horký, že by určite zničil celú tortu. Takže sme nakoniec dali predsa ten malinový.
A takto vyzerala torta, keď sme ju naplnili ovocím.
A tu je už hotová potiahnutá marcipánom a potretá čokoládou.
24.12.
Náš stromček!
Štedrá večera: najprv oblátky s mandľovým medom...
... potom rybacia kapustnica ...
... a kaprík so šalátom (už len malá porcia, lebo nevládzem:-) ...
... a nazáver pupáky/bobaľky/alebo-už-volajte-to-ako-chcete s makom a maslom.
Darčeky!!!
Nový prírastok k Vincovi a Johane - Vilmuška!

A po rozbaľovaní darčekov nasledovala už spomínaná vianočná torta, ale ja už som jednoducho nevládala.

No neviem, ale ja som musela tento rok strašne poslúchať. Sem som dala len zopár fotiek, ale celkovo som dostala veľa a krásnych darčekov. Naozaj som to nečakala. Celé Vianoce prebehli super, až príliš super a preto som si začala spytovať svedomie a od včera som začala chodiť na mesačný intenzívny program do fitka. Tak mi treba. Z duše nenávidím akýkoľvek šport, bože tak som včera pri každom brušáku preklínala všetky tie čokoládky. Ešteže sú tie Vianoce len raz za rok:-D

15 komentárov:

  1. Anet, vsetky fotky super! a navyse vas pan pernicek je omnoho krajsi nez ten nas z Anglicka, takze ta vobec nemusi mrziet, ze som Ti ho teraz nezohnala :)

    @@@

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anetka,
    krasne fotky, nadherne prestretý stôl, užasny servis! vuav, dokonale!!
    Bobaľky poznám, doma ich mama robievala, ale po troch polievkach (hubovej, fazulovej, kapustnici) a po rybe so salatom ich uz nikto nevladal jest, maximalne sme si dali jednu-dve aby sa nepovedalo...a casom ich robit prestala.
    Pribor krasny - podobny mali v restike, kde som bola naposledy, ale zle sa mi drzal v ruke, prilis tenke rucky, ja mam rada masivnejsie ;)
    Ad dzem - uf uf, skoda, ja mam z MS citronovy a ten je uzasny!
    A cointreau? Ten ja milujem a v mojom bare nikdy nesmie chybat, akurat pred vianocami som sku kupila novu flasu ;) A predvcerom som z neho varila uzasny citrusovy punč, mnam! No a miesane drinky s nim milujem!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. anetka prekrasne fotky a darceky,ja som cosi skusala mobilom,lebo nemam fotaaaaak :-(((((((((((,pokazil sa tak,ze uz asi nic z neho,tak uvidim, co sa da pouzit z mobilovej foto, snad nieco najdem do prispevku :-(.tak teda stastny silvester a novy rok uz sa tesim na dalsie prispevky.paaa slavka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. @@@: matičko svatá, mne až pol dňa ako vidíš trvalo, kým mi došlo, kto mi to píše:-D a tie perníčky sú kúpené v Marks&Spencer

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anetka,krasne vianocne fotky..tesim sa s tebou,ze tohtorocne Vianoce ti tak priali,a uzila si si ich so vsetkou noblesou:)nad tymi pernickami som sa aj ja rozplyvala,a vidis,ani som netusila,ze ich maju aj v Marks&Spencer..a to tam chodim ucumovat furt:)))no,a ani ja som zatial nenatrafila na taky pomarancovy dzem,co by nebol priserne horky..tento rok som dokonca zvazovala,ze si uvarim vlastny,ale nakoniec som uvarila na plnenie vinove zele,a veru nelutujem:)))..no,tak uz len pekneho silvestra ti zazelam,aby si do Noveho roku vstupila tou stastnou nozkou:)
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Andrea: Dakujem za vsetky pochvaly! Co sa tyka dzemu, podla mna aj citronovy aj pomarancovy je isto fajn, len v tomto konkretnom, co som mala ja, bola aj whisky a mozno ta to tak dokazila.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Archaa: jezis no to je skoda, ja viem, ze mobil fotak nenahradi:-( ale ber to pozitivne, aspon mas dovod kupit si paradny novy fotak :-DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mauka: Dakujem Matka!:-) A to ty si tym vinovym zele plnila kolaciky?!!?!? waaaw super napad! vidis, ja trdlo som si myslela, ze to je take to zele co sa akoze je samostatne, chapes... no ale parada potom. mnaam.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. no,plnila som tym tie hviezdicky,a bolo to uzasne:)ja varene vino silno mooozem,takze som si prisla na svoje:DDD
    (mauka)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Stromček, prestieranie, torta, darčeky, jedlá, všetky fotky sú super a ďakujem, že si mi touto formou dovolila nakuknúť do tvojho súkromia. Prajem úspešný Nový rok!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. dakujem Kinga a aj tebe zelam vsetko najlepsie do 2011!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Anetka musím pochváliť nádherne vyzdobený stôl,stolovanie, tortička,atmosféra - no krááása, len mi tak oči prechádzali. Tí perníčkoví mužíčkovia sú kuzelni. Tortička taktiež vyzerá mňamkovo. A veľmi sa mi páčia tie náádherné poháre na stopke s takým maličkým obrázkom v strede alebo čo to je - sú asi na 12-tom obrazku odhora. Ak sa môžem spýtať Anetka odkiaľ ich máte?

    OdpovedaťOdstrániť
  13. dakujem si zlata:-) Tie pohare to su take svietniky v tvare takych vintage poharov. to ten "obrazok" to je akoze kamienok vlozeny ozdobeni dalsimi kamienkami dookola, akokeby prsten. kupila ich mama minuly rok v baumaxe v oddeleni s vianocnymi ozdobami, takze tento rok uz je to asi pasé:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Anetka, akože nemám slov! "Brouzdám na Tvojom blogu a neviem sa vynadívať! Nádhera, super, inšpirácia... proste nemám slov! Vianočné stolovanie - úúúúžasné!!! Tie prípbory sú prenádherné, prezradíš, odkiaľ máte aj tie?

    OdpovedaťOdstrániť
  15. dakujem, zlate od teba, som stastna, ze sa ti paci. pribor je z CoinCasa, co je taky obchod s interierovymi doplnkami v obchodnom dome Mirage v Ziline http://www.mirageshopping.sk/nakupovanie/obchod/coin-casa

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!