piatok 7. marca 2014

Kokosovo-ananásové cupcakes podľa Hummingbird Bakery

Nejako ma tá kokosovo-ananásová kombinácia chytila za srdce a rozhodla som sa pre hostí na zajtrajšiu kolaudačnú párty upiecť takéto parádne cupcakes podľa receptu z knihy slávnej americkej cukrárne Hummingbird Bakery.

Pri pečení cupcakes som doteraz dosť chaosila a cesto i krém nikdy nemali takú konzistenciu, akú by mali mať. Dnes som ale prvý krát piekla cupcakes s Kitchen Aidom a odrazu všetko frčalo ako má a moje cupcakes chutia presne tak ako tie originály, ktoré som jedla pred pár rokmi v Londýnskej pobočke Hummingbird Bakery. Pyšná som!

____________________________________
Dávka na 12 košíčkov:
Cesto:
- 120 g hladkej múky
- 140 g kryštálového cukru
- 1 a pol ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- 40 g zmäknutého masla
- 120 ml kokosového mlieka
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1 vajce
- polovica plechovky ananásu
- strúhaný kokos
Maslový krém:
- 80 g zmäknutého masla
- 250 g preosiateho práškového cukru
- 25 ml kokosového mlieka

1. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Do misy nasypte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a maslo. Ak používate kuchynský robot typu Kitchen Aid, použite tento nástavec. Začnite šľahať pomaly na strednej rýchlosti a trpezlivo šľahajte, až kým nebudete mať zmes pieskovitej konzistencie.

2. Potom pridajte kokosové mlieko, vanilkový extrakt a pomaly šľahajte, až kým nevznikne hladká zmes. Napokon pridaje vajce a mixujte opäť až do vytvorenia hladkej homogénnej hmoty.

3. Do plechu pre 12 košíčkov vložte papierové košíčky a rovnomerne do nich rozdeľte kúsky ananásu. Potom do košíčkov rozdeľte aj cesto a naplňte košíčky do dvoch tretín.

4. Vložte cupcakes do rúry a pečte 20-25 minút. Po 20 minútach skontrolujte cesto špajdľou - ak vyjde von čistá, cupcakes sú už upečené. Nechajte cupcakes úplne vychladnúť. 

5. Urobte maslový krém. Do misy dajte maslo a cukor a začnite celú zmes najskôr pomaly šľahať (ak používate kuchynský robot, opäť použite ten istý nástavec ako pri ceste). Majte trpezlivosť a čakajte, až kým sa zmes nespojí. Potom pridajte kokosové mlieko. Napokon šľahajte krém na najvyššej rýchlosti mixéra 5-10 minút, kým nebude krém nadýchaný a snehovo biely.

6. Krémom potrite vychladnuté cupcakes a posypte ich strúhaným kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!