sobota 1. mája 2010

Malé srdiečkové malinovo-šľahačkové tortičky

Pre pár týždňami som natrafila na tieto dokonalé srdiečkové formičky na ako keby "minibábovky". Majú objem 250 ml a jedna stála len 1,50 €. Išla som práve vtedy strašne zdeprimovaná zo školy a tieto nové formičky mi hneď zlepšili náladu!

Tieto tortičky som urobila len tak pre radosť a najmä preto, pretože som sa nutne potrebovala aspoň na chvíľu odreagovať od učenia a konečne som chcela použiť nové formičky. Výrazne som sa inšpirovala valentínskou malinovou tortou, ale urobila som iné cesto, jednoduchšie a aj lepšie. Pôvodne som ich chcela celé gýčovo ružové a preto som dala do cesta trošíčku červeného potravinárskeho farbiva. Cesto však po upečení trošku zoranžovelo a nebol to bohužiaľ ten efekt aký som chcela.

Čo sa týka záverečného zdobenia, prosím berte to s rezervou, ja som ich ozdobila zvyškami všetkého čo som doma našla - jednu malinami, druhú "Ovocnými čočkami" a tretiu čokoládou a cukrárskymi ozdobami.
_______________________________________
Suroviny na 3 tortičky: (ak nemáte podobné formičky ako ja, zaimprovizujte s hocijakými inými, len vedzte, že objem mojich 6tich formičiek je 6x250 ml)
- trocha masla na vytretie formičiek
- 4 malé vajcia
- 4 PL kryštálového cukru
- 1 PL oleja
- 6 PL polohrubej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- štipka červeného potravinárskeho farbiva (nemusí vôbec byť)
- 2 veľké hrste malín
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- čokoľvek na ozdobenie

1 Formičky vymastite maslom.



2 Polovicu vajec vyšľaháme s polovicou cukru do peny (asi 6 minút), potom pridáme olej a na koniec po lyžiciach zmiešané suché prísady a dobre vyšľaháme.

3 Do formičiek rovnomerne rozdelíme cesto a pečieme na 175 stupňov asi 10 minút. Ak ste sa rozhodli použiť farbivo, veľmi starostlivo striehnite na tortičky, aby nezačali hnednúť, pretože vám potom tak ako mne, ostane oranžové a nie ružové sfarbenie.

4 Jednotlivé korpusy necháme vychladnúť a vyklopíme von.

5 Maliny trochu popučíme vidličkou (len trochu, nech ostanú sem-tam aj celé maliny). Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a 3 veľké lyžice šľahačky zmiešame s malinami.

6 Malinovou šľahačkou spojíme vždy dva malé korpusy. Zvyškom šľahačky môžeme zvrchu potrieť tortičky. Zdobíme ako nás len napadne:-)

12 komentárov:

  1. rozkošné,a mňamooozne:))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nááádherné tortičky Anetka!!! a chutiť museli božsky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem za pochvalu:-) ano, boli uzasne!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som uplne uzasnuta z tejto stranky ...vcera som ju zbadala lebo som hladala na nete receptik na tortu v tvare srdca pre draheho( a nasla som tu tortu malinovu aj toto nadherneee nieco) a nemozem sa odtialto odlepit...:)mas moj obdiv!!! uz sa tesim ako budem skusat tvoje uzasne torty :) Katka.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Katka dakujem za kompliment, som velmi stastna, ze sa ti tak paci moj blog. Ked dajaky recept z mojej stranky vyskusas, daj vediet ako dopadlo ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádhera, hned zítra se na ně vrhnu, tatínek jimi určitě také nepohrdne, miluje sladké :) Jsi opravdu moc šikovná a máš skvělý blog, jsem tvůj další čtenář! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. no ja sa do tohto asi pustim zajtra :) aspon v podobnej style...chcem priatelovi nejaku milu malu vecicku na narodeniny... :)kedze sa narodil presne 00.00h tak mu ju donesem priamo do postele v noci aj so sviečočkou :)))) dufam ze sa mi to podari :)ale rozmyslam ze nahradim tu slahacku nejakym cokoladovym kremom a ozdobim malinami...tym mame doma vela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. jeeej to bude mile prekvapenie:-) zelam vsetko najlepsie oslavencovi!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. je to ako tuti fruti. Oku milé a určite aj chutné.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!