utorok 26. júla 2011

Vietnamská hovädzia polievka s ryžovými rezancami a judášovym uchom

Dala som sa na testovanie vietnamských polievok s ryžovými rezancami (môj druhý pokus nájdete tu) a táto, hoci na fotke nevyzerá extra sexi, bola jednoznačný víťaz. Nabudúce už budem robiť ázijskú polievku len z hovädziny! A judášovho ucha sa nebojte, je to úžasná huba, ja sa neviem nabažiť jej gumovitej konzistencie. 


Dávka na cca 5 litrov:
Dajte si vopred namočiť veľkú hrsť sušeného judášovho ucha (po uvarení huby zdesaťnásobia svoj objem, tak sa nebojte, že je to málo). Uvarte klasický hovädzí vývar z hovädzích kostí aj mäsa a vhoďte doňho navyše aj plátky z 12 cm kúsku čerstvého zázvoru a dve hviezdičky badiánu. Po dovarení polievky vyhoďte všetku zeleninu aj so zázvorom a badiánom a preceďte ju na číry vývar. Mäso nakrájajte na kúsky. Číry vývar priveďte opäť k varu, pridajte judášovo ucho. Do polievky pridajte 3 PL rybacej omáčky a 4 PL sójovej omáčky. Počkajte, kým sa huby nedovaria a potom vhoďte do polievky nakrájané kúsky mäsa a 500 g tenkých sklených rezancov a varte podľa návodu na obale (čiže cca 2 minúty). 
Polievku podávajte s mesiačikmi citróna alebo limetky a jarnou cibuľkou alebo pórom

4 komentáre:

  1. mnamky..taketo polievky ja silno moozem!!!ale doma som este neskusala:(..v poslednej dobe som leniva varit:(((((hanba mi:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vietnamske polievky su uplne naj, ja som ich tiez ale nikdy doma nevarila, mozme si ich tu totiz objednat za 1.5eur, takze som leniva v 35 stupnovej horucave stravit hodiny za sporakom varenim polievky :D a asi by aj tak chutila horsie ako origos od vietnamca ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. katkaeatsthis: tak to ti verim, to by som si ju ja tiez radsej kupila od origos vietnamca:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!