Môj druhý pokus o vietnamskú polievku s ryžovými rezancami. (Prvý nájdete tu.)
Do 4 litrov slepačieho vývaru vhoďte 2 menšie hviezdičky badiánu a plátky z 8 cm kúsku zázvoru. Varte aspoň pol hodiny. Zatiaľ si na panvici opečte na troške oleja 200 g tofu. Kúsky zázvoru a badiánu po vylúhovaní povyberajte a vyhoďte. Pridajte na kúsky nakrájané huby šitake, 2 PL rybacej omáčky a 3 PL sójovej omáčky. Varte cca 5 minút. Tesne pred dovarením húb vsypte 250 g tenkých ryžových rezancov a uvarte ich podľa návodu na obale (pravdepodobne cca 2 minúty.)
Polievku podávajte s mesiačikmi limetky alebo citróna a jarnou cibuľkou alebo pórom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!