štvrtok, 14. júla 2011

Grilovaná bravčová panenka v medovo-sezamovej glazúre

Grilovanie takého veľkého kusu mäsa je zážitok. A vyzerá to very sexy, to mi verte. Príliš ho neprepečte, je skvelé, keď je mäso v strede ešte trošku ružové. 

______________________________________________
Ingrediencie:
- 1 bravčová panenka vcelku (cca 1 kg)
Marináda:
- 100 ml sójovej omáčky
- 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 1 PL strúhaného čerstvého zázvoru
- 2 PL oleja, ideálne sezamového
- 2 PL ryžového octa
- čerstvo mleté čierne korenie alebo korenie štyroch farieb
Glazúra:
- 4 PL medu, príp. iného sladidla
- 3 PL sezamových semienok

1. Mäso umyte, osušte a vložte so igelitového vrecka. Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu a vlejte ich do sáčku k mäsu. Sáčok uzatvorte tak, aby tam nebol vzduch a aby mäso bolo kompletne ponorené v marináde. Nechajte marinovať minimálne cez noc.

2. Mäso vyberte z vrecka, osušte ho a položte na rozpálený gril. Grilujte zo všetkých strán dokopy asi 20 minút. Potom mäso zabaľte do alobalu a nechajte ho 5 minút postáť. Mäso vyberte von, ponatierajte medom a posypte sezamom. Nakrájajte na plátky a pustite sa do toho! Brú chuť!

26 komentárov:

  1. Slintám... a jdu si dát salát... :o/ :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zázvor? hm hm hm..stojí za zváženie...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásne si trafila dĺžku grilovania ;) mňam! naj mäsko ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivet: :-))) to je zivot, ze jo...:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dora: zazvoru sa neboj, spolu s sojovou omackou a ryzovym octom to robi trojkombinaciu tradicnej teriyaki marinady, to je klasika, tam sa neda nic pokazit:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adusha: dakujem Adka, no ano, je to kumst uhadnut to, vsakze...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jéé Anetka, ja strašne lúbim takéto mäsko.... v strede trocha ružovééééé

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tina24: aj ja aj ja! to je uplna bomba!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Fantasticky sa ti to podarilo, to je veeelky kumst to zvladnut aby to nebolo prepecene a ani nedopecene, sikulka!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vypada to bozsky, trefila jsi to lip nez kdejaky kuchar... Smrt vysusenym a ke smrti upecenym panenkam!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. marianna: "matko svatá" je moja oblubena hlaska!:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. lucie: dakujem Lucie:-) suhlasim, ja to mam tiez radsej taketo ruzove:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. tak toto si musíme tiež ugrilovať, čím skôr! krásne foto, úžasne vyzerajúce mäsko, ďakujem :))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Anetka tvoje grilovane masko vyzera absolutne dokonale. Niet pochyb , ze ste si skvele pochutnali.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Hm, super. To vypadá tak skvěle, že bych hned plátek slupla, a to jsem přes 10 let vegetarián! A poslední, co by mě lákalo, je vepřové. Ale toto, uf, kam se hrabe tofu:-D
    E.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tiež som tú panenku robil podľa vášho recepta a veľmi výborná bola a dnes ju ideme grilovať zasa 😀

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!