štvrtok 14. júla 2011

Grilovaná bravčová panenka v medovo-sezamovej glazúre

Grilovanie takého veľkého kusu mäsa je zážitok. A vyzerá to very sexy, to mi verte. Príliš ho neprepečte, je skvelé, keď je mäso v strede ešte trošku ružové. 

______________________________________________
Ingrediencie:
- 1 bravčová panenka vcelku (cca 1 kg)
Marináda:
- 100 ml sójovej omáčky
- 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 1 PL strúhaného čerstvého zázvoru
- 2 PL oleja, ideálne sezamového
- 2 PL ryžového octa
- čerstvo mleté čierne korenie alebo korenie štyroch farieb
Glazúra:
- 4 PL medu, príp. iného sladidla
- 3 PL sezamových semienok

1. Mäso umyte, osušte a vložte so igelitového vrecka. Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu a vlejte ich do sáčku k mäsu. Sáčok uzatvorte tak, aby tam nebol vzduch a aby mäso bolo kompletne ponorené v marináde. Nechajte marinovať minimálne cez noc.

2. Mäso vyberte z vrecka, osušte ho a položte na rozpálený gril. Grilujte zo všetkých strán dokopy asi 20 minút. Potom mäso zabaľte do alobalu a nechajte ho 5 minút postáť. Mäso vyberte von, ponatierajte medom a posypte sezamom. Nakrájajte na plátky a pustite sa do toho! Brú chuť!

28 komentárov:

  1. Slintám... a jdu si dát salát... :o/ :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zázvor? hm hm hm..stojí za zváženie...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásne si trafila dĺžku grilovania ;) mňam! naj mäsko ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivet: :-))) to je zivot, ze jo...:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dora: zazvoru sa neboj, spolu s sojovou omackou a ryzovym octom to robi trojkombinaciu tradicnej teriyaki marinady, to je klasika, tam sa neda nic pokazit:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adusha: dakujem Adka, no ano, je to kumst uhadnut to, vsakze...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jéé Anetka, ja strašne lúbim takéto mäsko.... v strede trocha ružovééééé

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tina24: aj ja aj ja! to je uplna bomba!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Matko svataaa! Toto vyzera neskutocne dobre!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Fantasticky sa ti to podarilo, to je veeelky kumst to zvladnut aby to nebolo prepecene a ani nedopecene, sikulka!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič na tom nie je, treba si kúpiť vpichový teplomer alebo sondy na mäso

      Odstrániť
  11. Vypada to bozsky, trefila jsi to lip nez kdejaky kuchar... Smrt vysusenym a ke smrti upecenym panenkam!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. marianna: "matko svatá" je moja oblubena hlaska!:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. lucie: dakujem Lucie:-) suhlasim, ja to mam tiez radsej taketo ruzove:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. tak toto si musíme tiež ugrilovať, čím skôr! krásne foto, úžasne vyzerajúce mäsko, ďakujem :))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Anetka tvoje grilovane masko vyzera absolutne dokonale. Niet pochyb , ze ste si skvele pochutnali.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Hm, super. To vypadá tak skvěle, že bych hned plátek slupla, a to jsem přes 10 let vegetarián! A poslední, co by mě lákalo, je vepřové. Ale toto, uf, kam se hrabe tofu:-D
    E.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tiež som tú panenku robil podľa vášho recepta a veľmi výborná bola a dnes ju ideme grilovať zasa 😀

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Prosím Vás, kde zoženiem ryžový ocot a sézamový olej? Hľadala som zatiaĺ Lidl, Kaufland a DM. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!