Grilovanie takého veľkého kusu mäsa je zážitok. A vyzerá to very sexy, to mi verte. Príliš ho neprepečte, je skvelé, keď je mäso v strede ešte trošku ružové.
______________________________________________
Ingrediencie:
- 1 bravčová panenka vcelku (cca 1 kg)
Marináda:
- 100 ml sójovej omáčky
- 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 1 PL strúhaného čerstvého zázvoru
- 2 PL oleja, ideálne sezamového
- 2 PL ryžového octa
- čerstvo mleté čierne korenie alebo korenie štyroch farieb
Glazúra:
- 4 PL medu, príp. iného sladidla
- 3 PL sezamových semienok
1. Mäso umyte, osušte a vložte so igelitového vrecka. Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu a vlejte ich do sáčku k mäsu. Sáčok uzatvorte tak, aby tam nebol vzduch a aby mäso bolo kompletne ponorené v marináde. Nechajte marinovať minimálne cez noc.
2. Mäso vyberte z vrecka, osušte ho a položte na rozpálený gril. Grilujte zo všetkých strán dokopy asi 20 minút. Potom mäso zabaľte do alobalu a nechajte ho 5 minút postáť. Mäso vyberte von, ponatierajte medom a posypte sezamom. Nakrájajte na plátky a pustite sa do toho! Brú chuť!
Slintám... a jdu si dát salát... :o/ :D
OdpovedaťOdstrániťzázvor? hm hm hm..stojí za zváženie...
OdpovedaťOdstrániťkrásne si trafila dĺžku grilovania ;) mňam! naj mäsko ;)
OdpovedaťOdstrániťIvet: :-))) to je zivot, ze jo...:-D
OdpovedaťOdstrániťDora: zazvoru sa neboj, spolu s sojovou omackou a ryzovym octom to robi trojkombinaciu tradicnej teriyaki marinady, to je klasika, tam sa neda nic pokazit:-)
OdpovedaťOdstrániťAdusha: dakujem Adka, no ano, je to kumst uhadnut to, vsakze...
OdpovedaťOdstrániťNádhera
OdpovedaťOdstrániťJéé Anetka, ja strašne lúbim takéto mäsko.... v strede trocha ružovééééé
OdpovedaťOdstrániťeeejha..velmo sexi maskoooo:)))))
OdpovedaťOdstrániťAnonym: dakujem:-)
OdpovedaťOdstrániťtina24: aj ja aj ja! to je uplna bomba!:-)
OdpovedaťOdstrániťMauka: je je:-)
OdpovedaťOdstrániťMatko svataaa! Toto vyzera neskutocne dobre!!!!
OdpovedaťOdstrániťFantasticky sa ti to podarilo, to je veeelky kumst to zvladnut aby to nebolo prepecene a ani nedopecene, sikulka!!
OdpovedaťOdstrániťNič na tom nie je, treba si kúpiť vpichový teplomer alebo sondy na mäso
OdstrániťVypada to bozsky, trefila jsi to lip nez kdejaky kuchar... Smrt vysusenym a ke smrti upecenym panenkam!
OdpovedaťOdstrániťmarianna: "matko svatá" je moja oblubena hlaska!:-D
OdpovedaťOdstrániťlucia: dakujem dakujem Lucka:-)
OdpovedaťOdstrániťlucie: dakujem Lucie:-) suhlasim, ja to mam tiez radsej taketo ruzove:-)
OdpovedaťOdstrániťtak toto si musíme tiež ugrilovať, čím skôr! krásne foto, úžasne vyzerajúce mäsko, ďakujem :))
OdpovedaťOdstrániť:-) dakujem za pochvalu!
OdpovedaťOdstrániťperfektne dokonalé :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem benj;-)
OdpovedaťOdstrániťAnetka tvoje grilovane masko vyzera absolutne dokonale. Niet pochyb , ze ste si skvele pochutnali.
OdpovedaťOdstrániťdakujem adrianka za pochvalu:-)
OdpovedaťOdstrániťHm, super. To vypadá tak skvěle, že bych hned plátek slupla, a to jsem přes 10 let vegetarián! A poslední, co by mě lákalo, je vepřové. Ale toto, uf, kam se hrabe tofu:-D
OdpovedaťOdstrániťE.
Tiež som tú panenku robil podľa vášho recepta a veľmi výborná bola a dnes ju ideme grilovať zasa 😀
OdpovedaťOdstrániťProsím Vás, kde zoženiem ryžový ocot a sézamový olej? Hľadala som zatiaĺ Lidl, Kaufland a DM. Ďakujem.
OdpovedaťOdstrániť