štvrtok, 7. júla 2011

Pečené baklažánové hranolčeky s kôprovým dresingom

Na Virtually Vegan Mama som našla tento skvelý recept na ľahkú a zdravú večeru. Ak jogurty v recepte nahradíte jogurtami do 4% tuku, máte aj super diétnu večeru. Ja osobne baklažán veľmi nemusím, ale v tomto prevedení je úplne parádny. Recept som vám sem prepísala, pretože bolo treba pár vecí zmeniť a tiež aj preložiť.

_________________________________________
Ingrediencie
Hranolčeky:
- 1 baklažán
- pol téglika bieleho jogurtu
- hrsť petržlenovej vňate, nadrobno nasekanej
- 2 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 2 ČL bieleho vínneho octa
- soľ
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 1/4 ČL mletej rasce
- 1/2 ČL sušenej cibule (nemusí byť)
- 2 šálky strúhanky
Dresing:
- 1 téglik bieleho jogurtu
- hrsť kôpru, nadrobno nasekaného
- 2 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 1 ČL dijonskej horčice
- čerstvo mleté čierne korenie alebo korenie štyroch farieb

1 Hranolčeky: Baklažán nakrájame na hranolčeky a vsypeme ich do misy. Pridáme jogurt, petržlenovú vňať, cesnak, ocot a všetko dobre osolíme. Všetko dobre zmiešame, aby sa hranolčeky rovnomerne obalili v jogurte.

2 V druhej mise si prichystáme zmes strúhanky, mletej červenej papriky, mletej rasce a sušenej cibule. Do strúhanky vsypeme hranolčeky v jogurte a všetko dobre premiešame, aby sa hranolčeky obalili v strúhanke. Hranolčeky povyberáme na plech vystlaný papierom na pečenie a popri tom strasieme prebytočnú strúhanku. Hranolčeky porozkladáme na plech tak, aby sa navzájom čo najmenej dotýkali, pretože inak sa pri pečení k sebe prilepia. Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme cca 20 minút, kým nebudú hranolčeky dostatočne chrumkavé.

3 Dresing: Všetky ingrediencie na dresing zmiešajte dokopy a podľa potreby dokoreňte čiernym korením.

19 komentárov:

  1. mňam to vyskúšam! .)vyzerá to super!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja by som si to dala dnes na veceru...poprosim moju dceru, ci mi take hranolceky neupecie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To vypadá výborně, miluju lilek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, vďaka za radu, mám ešte baklažán v chladničke! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Paradne, ja mozem baklazan na vsetky sposoby, vzdy, vsade a stale. Toto urcite bude na programe, skoro:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Eva: jeeezis evus mne az teraz doslo ze si to ty! aspon napisem ze mama a nie eva! ach ach :-DDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. lucia jesenska: tak vyskusaj a daj vediet odozvu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. lucia: som rada, ze som ta inspirovala:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Je vidno, že nastal čas prázdnin. Anetka tu pridáva jeden mls za druhým. Toto oslovilo aj mňa, vyzerá to veľmi jedlé :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Zboznujem baklazan!!! Toto niekedy vyskusam...Mnaaaam!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. mimi_tulipánová: ano, uhladla si spravne:-) konecne mam cas na roztopase:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. michaela: myslela som, ze tebe sa to bude isto pacit, lebo si viac krat pisala na blog ze mas velmi rada baklazan

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Marianna: vyskusaj, budes nadsena ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. jednoduché a perfektné. najviac ma fascinovalo, že stačilo kúpiť baklažán a bola z toho geniálna večera. ďakujem za inšpiráciu.
    andrea

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!