nedeľa 10. mája 2015

Quesadillas plnené avokádom, pikantným kuraťom a syrom

Po mojich predošlých quesadillas plnenými ragú z červenej šošovice a hovädzieho som chcela vyskúšať aj ďalšie obmeny. Keďže som nevyliečiteľný avokádoholik, tieto quesadillas boli jasná voľba! 

A ešte jedna dôležitá vec. Všetci konzumenti - čiže ja, señor a Vendula, ktorá nás prišla navštíviť, sme sa zhodli na tom, že sa k týmto quesadillas skvele hodí barbecue omáčka alebo paradajkový šalát s jarnou cibuľkou a balsamicovým octom alebo pradajková salsa s koriandrom a limetkou, na ktorú videorecept nájdete tu. Tak to neodfláknite a urobite k nim i vy nejaký fajn šalátik ;-)
______________________________________________
Ingrediencie na 4 porcie (4 porcie po 4 trojuholníčky - ako vidíte na obrázku):
- 4 veľké tortillové placky
- 2 kuracie prsia
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- 3 ČL mletej červenej papriky
- čili podľa chuti
- olivový olej
- 2 avokáda
- šťava z 1 limetky
- cca polovica konzervy kukurice (ja som vynechala)
- cca 250 g tvrdého syra

+ barbecue omáčka alebo paradajkový šalát s jarnou cibuľkou a balsamicovým octom alebo pradajková salsu s koriandrom a limetkou

1. Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky. Rovnomerne ich posypte korením, soľou, mletou červenou paprikou a čili. Na panvici rozohrejte olej a opečte na ňom kuracie kúsky. Hotové ich odložte bokom.

2. Dužinu avokáda roztlačte vidličkou a zmiešajte ju s korením, soľou a limetkovou šťavou. Syr nastrúhajte alebo nakrájajte rezančeky.

3. Rozohrejte veľkú plochú panvicu. Položte na panvicu prvú tortillovú placku. Rozotrite na jednu polovicu placky štvrtinu avokáda, nasypte naň štvrtinu kuracích kúskov a štvrtinu kukurice. Druhú polovicu tortillovej placky posypte štvrtinou syra. Placku nechajte na panvici, kým zospodu zhnedne - čiže zhruba 4 minúty. 

4. Opečenú placku premiestnite na krájaciu dosku, Prekrojte ju napoly. Preložte polovice na seba a následne nakrájajte trojuholníčky. Postup zopakujte aj s ďalšími troma plackami. 

4 komentáre:

Ďakujem za váš milý komentár!