utorok, 10. novembra 2009

Kvasnicová nátierka

Tí, ktorí ste sa s kvasnicovou nátierkou ešte nestretli, sa budete pravdepodobne desiť, že čo je to zač. Obavy treba dať ale bokom, podľa mňa je to najlepšia nátierka aká existuje. Chutí asi ako huby, nič neobvyklé. A kvasnice obsahuju veľa vitamínu B, tak prečo nie?


Ak chcete vyskúšať aj iné nátierky z môjho blogu, pozrite si napríklad túto z červenej repy a cottage cheese alebo túto vajíčkovú so sardelkami alebo túto s pečenými banánmi.
________________________________
Ingrediencie:
- 2 kocky kvasníc
- 1 cibuľa
- 1 PL masla alebo Ramy
- 2 tavené syry v črievku
- korenie, soľ
- jarná cibuľka, pažítka alebo žerucha na podávanie
Na masle opečieme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme rozdrobené kvasnice a miešame, kým sa nerozpustia. Zmes necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme tavený syr, korenie a soľ a vymiešame do hladka. Môžeme do nej zamiešať aj jarnú cibuľku, pažítku alebo žeruchu alebo nimi posypať natreté pečivo.

5 komentárov:

  1. Ajajaj..dalsi recept ide k oblubenym zalozkam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyskusaj!!! toto je jedna z najlepsich veci na svete!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anetka tvoju nátierocku som dnes vyskúsala a je svetová.Ododnes uz kvasnicovú robím iba takto.Dakujem krásne za inspiráciu.paaaaaaaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To som stastna!!! Ja tiez nedam dopustit na tuto verziu s tavenym syrom, je naozaj chutnejsia.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vyskusane, vynikajuca je! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!