nedeľa 25. marca 2012

Jahody so šampanským alebo ako variť počas tvorivej krízy

Mám tvorivú krízu. Vôbec nemám náladu na kuchárske experimenty a keď niečo varím, dopadne to katastrofálne. Minulý víkend som napríklad skúšala koláč z najnovšieho Jamie Magazine. Pri vyberaní horúcej formy z rúry mi skĺzla na predlaktie, urobila mi nechutnú popáleninu, koláč sa vykydol von a ešte aj chutil hrozne. Piekla som aj hamburgerové žemle podľa receptu Jara Žídeka a boli úplne oničom. Pri grilovaní mäsových fašírok do rýchto hamburgerov nám odišiel gril a prvá várka bola v strede surová a druhá bola zhorená. A tak ďalej a tak ďalej:-)

Ale neberiem to nejako tragicky. To tak občas býva, že sa vám nedarí... Nejak to nesílim a užívam si tieto úžasné teplé dni. Na privítanie jari som "uvarila" tieto jahody so sektom, lebo tam nie je čo pokaziť. Keď sekt nalejete do veľkej misy s nakrájaným ovocím, vytvoríte vlastne také začiatočnícke bowle.

Príjemný večer to bol. Mňam. Keď raz budem veľká a bohatá, budem piť jahody so šampanským každý deň. Aj na raňajky!
Jeden dobrý tip na záver: Použite ružový sekt! Bude to vyzerať oveľa krajšie!

14 komentárov:

  1. Hmm... Taky si asi pořídím tvůrčí krizi ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na tvorivú krízu je najlepšie dať si pohov...vypnúť počítač, odložiť fotoaparát a keď treba, tak aj na pol roka ako ja :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som rada, že nemáš problém sa priznať, že sa ti nie vždy v kuchyni darí...pre nás, čo obdivujeme vás foodblogerky je to pohladenie pre dušu...lebo nám sa nedarí niekedy aj bez tvorivej krízy...teda aspoň mne :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no super Anet, mojmu mužovi sa veľmi pozdáva tento tvoj najnovší recept a vraj sa mám inšpirovať :-) a že najlepšie hned dnes večer :-). Takéto dni poznám, a ku sporáku sa mi nechce ani priblížiť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anetka tak v tom aspoň nie som sama:) to asi tou jarou. Aspoň že počasie máme krásne:))) Ináč jahody a Hubertík je dobrá dvojka:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anetka, aj ja som na tom podobne, tak snad v piatok na foodblogerskom stretnuti sa nam to podari popravit:-)) dufam, ze sa vidime....

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anetka,asi bolo nieco vo vzduchu,lebo aj mne sa tento tyzden naramne "darilo" :))..kazdopadne,asi sa nastahujem niekde k tebe do susedstva,lebo velka a bohata urcite budes,tak aby som mala taketo fajnove ranajky zaistene..ja nam k tomu spravim lievance :))co ty na to?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale budeme chodit zasadne v teplackoch, lebo sa riadne vypasieme takym stylom:-DDD ale taky zivot beriem vsetkymi 10timi!!! :-D

      Odstrániť
  8. Anetka, reku, ze ti napisem, ze ruzova to isti, ale citam, ze nemusim ;) Ja som ruzovy sekt a jahody podavala na svojich narodkach ;) Potom sa to sice zvrhlo a skoncili sme pri vodke, ale jahodky boli nam nam. A co sa krizy tvorivej tyka, ani mi nic nemusis hovorit, ja som na to podobne!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tak podla toho co pises ty a aj podla toho ake su tu komentare dalsich bab,otvorene sa hlasim aj ja k tymto pocitom.. :-/// minuly tyzden bol nakazeny nejakou anti-kucharcinou..tak to zalejme (my aspon imaginarne :D) tym tvojim sampanom s jahodkami a s chutou do tyzdna noveho :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Taky vždycky říkám až budu velká a bohata ... fakt mě to baví:D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pridavam se k tem co mely tyden na houby :D Zdrcly velvet cake, dvoje nepovedene macarons a pak jeste neco, na co jsem uz urcite radsi zapomnela... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj Anetko! Můžu se přilpojit do klubu, dort Pohádka se mi naštěstí povedl ale jinak mám taky dost katastrofické období. Nic se mi nechce, žádné experimenty, vlastně se mi nechce vařit vůbec...Taky se mi teď několik věcí nepovedlo. Jedny cookies, špenátové muffiny a myslím že do třetice ještě něco bylo...Jsme celá rodina nachlazení a vařím teď spíš čaje! Tak ať už tu je lepší období! No a jahody a šampaňské by mohly být jeho předzvěstí!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. dakujem za psychicku podporu!!!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!