sobota 14. júla 2012

Ananás s čiernym korením a vanilkovou zmrzlinou podľa Hanky Michopulu

Nedávno prišli ku mne na obed kočky. A to je také to prekliatie, viete... Aneta má blog, tak sa očakáva, že bude ohurovať a že to neodbije rezňom so zemiakovou kašou:-D Nič extra komplikované som ale nechcela variť, lebo vonku bolo 34 stupňov a vtedy človeku veľmi nechutí. 

Nakoniec som urobila tieto čínske rezance s kuracími teriyaki špízmi a ako dezert som vyskúšala recept z knihy Hanka Michopulu: Zpátky domů. Autorka sa zaprisahávala, že kombináciu ananásu a čierneho korenia jednoducho musíte vyskúšať a určite budete nadšení.

__________________________________
Ingrediencie pre 4 porcie:
- 1 menší ananás
- 1 PL hnedého cukru
- 50 g masla
- 1 ČL guličiek čierneho korenia
- aspoň 600 ml vanilkovej zmrzliny

1. Ananás očistite a nakrájajte na menšie kúsky. V mažiari roztlčte čierne korenie. 

2. Na panvici rozpustite maslo, pridajte ananás a krátko ho poopekajte. Pridajte cukor a čierne korenie a ešte minútu duste. Ak je ananás málo sladký, pridajte ešte cukor navyše. 

3. Ananás rozdeľte na taniere alebo do misiek a položte naň štedré porcie vanilkovej zmrzliny.
Anička a Barborka híkali, ochkali a šťastne sa prejedli. Misia bola splnená.

6 komentárov:

  1. Ci pana, tak toto musim vyskusat. Pride o mesiac moja sestricka, tak budem za frajerku s tymto netradicnym receptusom. Anetka vdaka za skvelu inspiraciu. Jaj a este... fakt som dvakrat citala, ci dobre citam, ze vraj ananas a cierne korenie:))) interesantneeeeeeee:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :-)) Anetka, kombinacia korenia a ovocia je mnam, ananas som este neskusala, ale vdaka za tip .-) Velmi mam rada aj slano ovocne kombinacie, ci stiplave, atd, takze si viem rpedstavit, ze sa kočky stastne prejedli :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jé, já bych se k tobě taky chtěla nechat pozvat na oběd! Tvým kámoškám ze srdce závidím a recept si ukládám k vyzkoušení, zní i vypadá skvěle!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anetka, verím, že ananás s čiernym korením bol výborný. Ja som celú zimu ananásovala, a taká kombinácia s čili je tiež úžasná - kukni: http://www.food4fun.sk/?food=1&id=265/#3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anetko, zmůžu se jen na výstižné mňááááááááááááám :D Zní to skvěle a ještě s tou zmrzlinou, ideální na léto!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!