streda, 17. júla 2013

Mliečna ryža s chrumkavou čerešňovo-kokosovou drobeničkou

Nedávno som čítala staršiu recenziu na jednu berlínsku reštauráciu a nesmierne tam zákazníci chválili mliečnu ryžu s čerešňovo-kokosovou drobeničkou. Predstava tohto jedla ma nadchla a uvedomila som si, že všetky ingrediencie mám doma. Recept som vymyslela sama a bola som nadmieru spokojná :-) Drobenička je skvelá sama o sebe, je trošku žuvačkovitá ako cookies. Proste nebo.


Ak vás nadchol tento recept, určite sa vám bude páčiť aj môj starší recept na Ryžový puding s calamondinom,škoricou a ružovou vodou.
________________________________________
Ingrediencie na 2 porcie:
Drobenička
- 1 kopcovitá PL masla
- 1 a pol PL múky
- 1 a pol PL strúhaného kokosu
- 1 PL kryštálového cukru
- cca 12 čerešní
Mliečna ryža
- 1 veľká hrsť ryže, ideálne ryže na mliečnu ryžu alebo obyčajnej guľatozrnnej
- cca 200 ml - 300 ml mlieka
- cukor podľa chuti

1. Na drobeničku vymieste rukou zmes masla, múky, kokosu a cukru. Primiešajte aj rozpolené a vykôstkované čerešne. Rozdrobte zmes na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte cca 10-15 minút, kým drobenička nezozlatne a nebude chrumkavá.

2. Zatiaľ do malého hrnca nasypte ryžu, prilejte cca 200 ml mlieka a priveďte k varu. Pridajte cukor podľa chuti. Za stáleho miešania a prilievania mlieka, keď je treba, varte ryžu domäkka do konzistencie hustej kaše.

3. Mliečnu ryžu rozdeľte do misiek, pohárov alebo šálok a posypte každú porciu drobeničkou.

4 komentáre:

  1. Vypadá krásně, mléčnou rýži miluju.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nikdy jsem ještě mléčnou rýži nezkoušela, ale tuším se inspiruju, vypadá to krásně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mléčné rýži jsem nikdy moc nefandila, ale kdybych ji dostala takto krásně s drobenkou z kokosu a ovocem, asi bych změnila názor ;-) !

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!