sobota, 10. mája 2014

Pečené morčacie stehná v parádnej marináde

V poslednej dobe ma veľmi baví piecť veľké kusy mäsa. Jednak je to veľmi pohodlné - mäso len vložíte do rúry, občas skontrolujete a máte parádne jedlo na niekoľko dní. Taktiež ma to teší preto, lebo konečne mám ten správny pekáč a variť v ňom je jedna radosť.

Ingrediencie:
- 4 spodné morčacie stehná
- olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- 1 PL soli
- 2 PL hnedého cukru
- 3 PL kečupu
- 200 ml bieleho vína
- 2 PL balsamicového octa
- 3 PL worčesterovej omáčky
- 1 PL tymiánu

Morčacie stehná umyte a osušte. Zo všetkých strán ich osoľte a okoreňte. V panvici rozohrejte trochu olivového oleja. Každé stehno na panvici opečte sprudka dokopy cca 4 minúty a pritom ho postupne otáčajte, aby sa opieklo zo všetkých strán. Opečené stehná odložte zatiaľ bokom.

Do malého hrnca alebo panvice dajte všetky zvyšné ingrediencie a marinádu varte, kým nezredukujete jej objem na polovicu. Marinádou potom potrite všetky stehná a vložte ich do pekáča. 

Pečte stehná prikryté pri 180 stupňoch cca 1,5 hodiny domäkka. Počas pečenia stehná otáčajte. Nazáver pečte mäso ešte odokryté pri 220 stupňoch 20 minút. Stehná podávajte popolievané marinádou/výpekom, ktorá vám vznikla na dne pekáča.

4 komentáre:

  1. Dnes sme piekli na obed... Mnam, paradna marinada...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maso sme robili uz druhýkrát a nevedeli sme sa dojest. Ta marinada je vyborna...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám radosť, že tak chutí! Ja ju tiež zbožňujem :-) Minimum práce a obrovský efekt :-)

      Odstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!