nedeľa 22. júna 2014

Šalát z pečeného marinovaného baklažánu a rukoly

Nateraz máme od tropických horúčav pokoj. Keď však ešte pred pár týždňami sa to v Berlíne nedalo vydržať a 6 dní sme trpeli v 38 stupňovom pekle, vôbec sa mi nechcelo variť zložité jedlá. Jedli sme prakticky len a len šaláty a pili vychladný radler :-) Urobila som vtedy aj tento skvelý šalát, ku ktorému sa ešte určite rada opäť vrátim. Páči sa mi na ňom najviac to, že tým, že jete studený šalát s teplým baklažánom, máte pocit, že jete plnohodnotné a uspokojujúce jedlo. Paráda!


__________________________________________
Ingrediencie:
- 2 baklažány
- olivový olej, balsamicový ocot
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- 5 ČL kapár
- 4 sardelové/ančovičkové filety
- šťava z 1 citróna
- 4 veľké hrste rukoly, umytej a osušenej

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Baklažán nakrájajte na väčšie kocky a kocky nasypte v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte ho olivovým olejom, balsamicom, osoľte a okoreňte. Pečte ho cca 30 minút do zmäknutia a zhnednutia.

Prichystajte si dresing: zmiešajte šťavu z citróna s 5 PL olivového oleja, troškou soli a čerstvo mletého čierneho korenia. Pridajte kapary a nadrobno nasekané sardelové filety.

Tesne pred podávaním zmiešajte rukolu s dresingom a rozdeľte ju na taniere na jednotlivé porcie. Navrch rukoly rozdeľte pečený baklažán.

2 komentáre:

  1. ... vyskúšala som a bola som milo prekvapená ... ja som doplnila ešte narýchlo opečené cherry paradajky ... mňam

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!