Toto je dôkaz toho, že tie najlepšie veci sú zároveň tie najjednoduchšie. Minulý víkend sme mali 7-člennú párty a ja som dva dni chystala jedlo. Ako chuťovku na úvod som pripravila tento pečený syr, ktorý som urobila viac menej na počkanie. Mal oveľa väčší úspech ako všetky ostatné jedlá, s ktorými som sa prplala hodiny :-D
Na fotke je syr ešte pred pečením, pretože mi bolo jasné, že po upečení ho už nestihnem odfotiť. Predhrejte si rúru a akonáhle sa všetci hostia dostavia, dajte syr do rúry a za 5 minút môžete servírovať! Odporúčam k nemu dať rôzne typy tvrdšieho pečiva, ktorým sa bude dobre naberať roztopený syr.
_______________________________Ingrediencie na 1 pečený syr:
- 1 syr s bielou plesňou vhodný na pečenie (v drevenom obale)
- malá hrsť vašich obľúbených orechov alebo semienok (ja som napríklad tentokrát použila tekvicové a slnečnicové semienka a na polovice nasekané lieskovce, ale veľmi odporúčam vlašské orechy, prípadne pekanové)
- 1 ČL masla
- 1 zarovnaná ČL garam masaly (prípadne kľudne použite len napríklad morskú soľ a čerstvo mleté čierne korenie)
- grissini alebo Bake Rolls alebo dochrumkava ohriankovaná bageta
Rúru predrejte na funkciu grilu. Ak vaša rúra nemá túto funkciu, vyhrejte ju na 220 stupňov.
Na panvici roztopte maslo a opekajte na ňom orechy cca 2 minúty. Posypte ich garam masalou a premiešajte.
Syr vyberte z dreveného obalu a vybaľte ho z fólie. Zrežte z neho z vrchnej strany pleseň, ale nechajte aspoň 1 cm plesne po obvode. Na miesto, kde je vyrezaná pleseň nasypte orechy.
Syr vložte naspäť do dreveného obalu a pečte cca 5 minút, kým sa syr nerozpustí a nezozlatne na povrchu. Podávajte ihneď.
Prosim, aky syr by sa na toto hodil? Dakujem!
OdpovedaťOdstrániťsyr typu Brie alebo Camembert, ktorý sa predáva v drevenej "ohrádke", viď obrázok
OdstrániťAko sa to potom je? Kazdy si namoci pecivo?
OdpovedaťOdstrániťpresne tak :-) je to ideálne pre skupinu 3-5 ľudí, ktorý si sadnú do kruhu okolo a postupne si v tom máčajú :-)
Odstrániť