pondelok 25. júla 2016

Kuracia citrónová picatta v krémovej verzii

Klasickú citrónovú picattu som zverejnila na blogu už dávnejšie. Odvtedy som natrafila aj na krémovú verziu receptu, v ktorom je smotana. Recept u nás veľmi zabodoval v kombinácii s čerstvými cestovinami. Odporúčam! :-)

__________________________
Ingrediencie na 6 porcií:
- 6 vykostených celých kuracích stehien alebo 4 kuracie prsia, rozrezané na tenšie rezne
- hrsť hladkej múky
- čerstvo mleté čierne korenie, soľ
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 ml bieleho vína
- 400 ml slepačieho vývaru
- 1 téglik smotany na šľahanie
- cca 2 ČL kukuričného škrobu (Gustin)
- 2 citróny
- 4 kopcovité PL kapár
- 5 PL nasekanej petržlenovej vňate
+ cestoviny alebo ryža ako príloha

1. Kuracie prsia posoľte a pokoreňte a zľahka poprášte múkou. Na panvici rozpáľte olivový olej. Opečte na ňom postupne všetky kúsky kuraťa po 2 minúty z oboch strán. Po dopečení poslednej várky vyberte všetky kúsky mäsa von z panvice. 

2. Pridajte opäť trochu olivového oleja a opečte na ňom minútu nadrobno nakrájaný cesnak. Prilejte víno a nechajte ho zovrieť. Potom pridajte aj slepačí vývar a smotanu. Po zovretí ochutnajte a prípadne dosoľte alebo dokoreňte. V troche vody si rozmiešajte kukuričný škrob. Vlejte ho do panvice za stáleho miešania. Ak je omáčka ešte stále príliš riedka, postup so škrobom zopakujte. Pridajte šťavu z 1 citróna a taktiež opečené mäso. Panvicu zakryte a nechajte mäso variť v omáčke 5 minút. 

3. Zatiaľ vyrežte z citróna mesiačiky (ak neviete ako na to, pozrite si toto video). Na záver pridajte do panvice kapary a aj mesiačiky citróna. Tesne pred servírovaním posypte petržlenovou vňaťou. Servírujte s cestovinami alebo ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!