Niekedy tie najjednoduchšie veci bývajú tie najlepšie. Táto bageta je tá najlepšia príloha k mäsu alebo šalátu alebo s ňou môžete urobiť z raňajok obrovský zážitok.
Bylinkové maslo je veľmi široký pojem - môžete dať alebo i vynechať cesnak. Môžete použiť bylinky ako petržlenová vňať, bazalka, kôpor, tymián, pažítka, atď a môžete pridať najemno nasekané olivy, kapary, čili alebo citrónovú kôru. Je to na vás.
____________________________
Potrebujeme:
- 1 veľkú bagetu
- 70 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 hrste čerstvých byliniek - ja som dala asi 2 hrste petržlenovej vňate a 1 hrsť tymiánu
- korenie, soľ
- 1 veľkú bagetu
- 70 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 hrste čerstvých byliniek - ja som dala asi 2 hrste petržlenovej vňate a 1 hrsť tymiánu
- korenie, soľ
1. Maslo nechajte poriadne zmäknúť. Ak ste nedočkaví, môžete maslo dať na pár sekúnd do mikrovlnky. Maslo roztlačte vidličkou. Pridajte prepučený cesnak, soľ, korenie a úplne najemno nakrájané bylinky. Všetko zmiešajte.
2. Do zárezov v bagete nakrojte nožom hlboké ryhy. Do zárezov votrite mierne stuhnuté maslo. Bagetu zabaľte do alobalu. Ja som ju potom dala na noc do chladničky, aby som ju ráno k raňajkám dala už len do rúry, ale môžete ju samozrejme piecť aj hneď.
3. Dajte vyhriať rúru na 200 stupňov. Vložte bagetu aj s alobalom na plech a pečte 10 minút. Potom ju vybaľte a pečte ešte 5 minút.
Skvělé je ještě do zářezů vložit plátky parmské šunky nebo slaniny! :)
OdpovedaťOdstrániťKáťa
waw tak potom to musí byť absolútna bomba! úplne samostatné jedlo! :-)
OdpovedaťOdstrániťSkvele! Dakujem
OdpovedaťOdstrániť