pondelok, 15. júna 2009

Špagety s rukolovo-mandľovým pestom

Spojila som dokopy 2 recepty na cestoviny s rukolovým pestom - jeden z Apetitu a jeden z Elle. A toto je výsledok. Jedlo je skvelé, ale dosť sýte, hoci tak na prvý dojem nepôsobí, ale množstvo olivového oleja robí svoje.

__________________________
Ingrediencie:
- 50 g mandlí, ideálne už bez šupky
- 300 g rukoly
- 50 g parmezánu
- soľ, korenie
- veľa olivového oleja
- 500 g špagiet

1. Ak máme mandle so šupkou, zalejeme ich najskôr vriacou vodou, necháme ich 15 minút močiť, vodu zlejeme a mandle ošúpeme. 

2. Mandle pomelieme úplne najemno v robote. 

3. Umytú a osušenú rukolu tiež rozsekáme v robote úplne najemno.

4. Zmiešame rukolu, mandle a parmezán. Pesto osolíme, okoreníme a zalejeme olivovým olejom. Olivového oleja by malo byť dosť veľa, aby malo pesto až tekutú konzistenciu, ja som však mala kvôli kalóriam výčitky svedomia, takže som dala len toľko oleja, aby pesto malo kašovitú konzistenciu. 

4. Uvaríme cestoviny al dente a ešte horúce ich premiešame s pestom.

1 komentár:

  1. Mňaaaaam:)
    Teda to bych mohla napsat zatím ke všem receptům, co jsem od tebe zkusila (ale to bych pak asi nedělala nic jiného!), ale tady mi bylo líto, že tu není vůbec žádný komentář, když je to taková dobrota! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!