streda 15. júla 2009

Cuketa s paprikou a mandľami po ázijsky



___________________________________
Ingrediencie:
- 3 cukety, také akurát, pekné, malé, nie veľké zdrevnatelé
- 4 papriky - najlepšie rôzne farby
- 2 PL maizeny (kukuričný škrob Gustin)
- 5 PL sójovej omáčky
- zázvor
- soľ, korenie
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- veľká hrsť mandlí/kešu
- ryža ako príloha

1. Ak ideme použiť mandle a máme ich nelúpané, najprv ich zalejeme vriacou vodou, necháme 10 minút postáť, zlejeme ich a ošúpeme. 

2. Mandle/kešu opečieme na panvici nasucho asi 2 minúty doružova. 

3. Cuketu prekrojíme pozdĺžne napoly a potom na tenké plátky/polkruhy hrubé asi pol centimetra, pridáme maizenu, sójovú omáčku, dobre premiešame a zatiaľ necháme postáť.

4. Na rozohriatom oleji na veľkej panvici alebo woku opečieme na plátky nakrájanú cibuľu a cesnak, opražíme do sklovita a pridáme papriku nakrájanú na pásiky hrubé asi pol centimetra. Podusíme pár minút, aby sa paprika podusila, ale stále zostala trochu chrumkavá. Ochutíme zázvorom, korením a soľou. Všetko odložíme nabok do nádoby.

5. Do panvice dáme opäť trochu oleja a opečieme na ňom ochutenú cuketu. Cuketu pridáme k paprike, prisypeme mandle/arašidy. Všetko premiešame a podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!