pondelok 28. júna 2010

Talianske kurča na víne so šunkou, fazuľou a cesnakom

Obrovská výhoda, že robíte kurča na víne je, že to víno potom treba dopiť, takže kým sa kurča dopečie, vy máte okrem skvelej večere aj fantastickú náladu :-D
 
Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál vôbec. Použite určite nejaké dobré víno, pretože jeho chuť výrazne ovplyvní celé jedlo. Celé kurča je najlepšie na druhý deň, lebo všetky chute úžasne prestúpia.

______________________________________
inšpirácia z Apetitu
Ingrediencie:
- 6 kuracích stehien bez kože s kosťou
- hrsť bazalky
- 6 plátkov prosciutta alebo inej sušenej šunky
- 2 PL olivového oleja
- 2 celé hlavy cesnaku
- 800 g paradajok (ja som použila čerešňové, lebo to pekne vyzerá)
- 200 ml suchého bieleho vína
- 2 konzervy bielych fazulí, scedených
- soľ, korenie

1. Mäso zo všetkých strán osoľte a okoreňte. Na každé stehno položte lístok bazalky a celé stehno obaľte plátkom šunky. Ak je treba, upevnite šunku o stehno napr. páratkom. Rúru predhrejte na 180 stupňov.

2. V pekáči rozohrejte olej na sporáku. Postupne poopekajte kurča na oleji z každej strany cca 4 minúty. Keď poopekáte postupne všetky stehná, vložte ich všetky naspäť do pekáča. Do pekáča vložte hlavy cesnaku prerezané naprieč na polovice (prebytočné šupky vyhoďťe, ale neporušujte hlavy cesnaku). Ďalej pridajte paradajky - čerešňové prerežte na polovice, väčšie paradajky na štvrťky. Pridajte natrhanú zvyšnú bazalku a zalejte vínom. Všetko osoľte, okoreňte.

3. Pečieme zakryté asi hodinu, kým kura nebude mäkké. Potom teplotu zvýšte na 220 stupňov, pridajte fazule a pečte ďalej ešte 15 minút. Pred podávaním môžete ozdobiť ešte čerstvou bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!