Keď som nedávno zavesila príspevok o pečenej cvikli s balsamicom, tymiánom a cesnakom, veľa z vás sa nadchlo, že aká je tá pečená cvikla parádna vec. Evitchka vtedy spomenula, že miluje pečenú červenú repu s fetou, čo ma veľmi zaujalo, pretože slaná feta dokonale dopĺňa jemne nasladlú chuť červenej repy. Našla som si preto inšpiráciu na BBC Good Food a pustila som sa do toho. A výsledok? Ú-ž-a-s-n-ý!
Ingrediencie:
- 500 červenej repy
- olivový olej
- sušené čili papričky
- 2 ČL rasce
- 200 g syra feta
Cviklu očistíme škrabkou na zemiaky a nakrájame na rovnako veľké väčšie kusy. Vhodíme ju do hrnca s vriacou vodou a keď voda začne opäť vrieť, varte repu 35 minút. Cviklu sceďte, počkajte kým sa z nej odparí para a obschne (trvá to cca 2 minúty).
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Kúsky repy porozkladáme po pekáči. Na panvici na troche olivového oleja krátko prudko opečieme rascu a posypeme ňou rovnomerne cviklu. Pečieme 30 minút.
Po 30 minútach repu posypeme rozdrobenými kúskami fety, trochou nasekanej čili papričky a pečieme ešte minimálne ďalších 20 minút.
Jééé ja mám práve v trúbe tú tvoju s balsamicom a cesnakom , a neviem sa jej dočkať :-)
OdpovedaťOdstrániťwaaaw supeer:-) to som dojata! potom napis ako chutila!
OdpovedaťOdstrániťhmmm, myslim,ze je fakt najvyssi cas kupit cviklu! Toto vyzera dost jedlo ;o)
OdpovedaťOdstrániťPečená cvikla je fakt úžasná. Ja ju robím s balzamikom a medom (http://kingablogger.blogspot.com/search/label/cvikla) a myslím, že aj túto s fetou vyskúš
OdpovedaťOdstrániťAnetka, naozaj uzasna inspiracia! mna veru doteraz nenapadlo zapiect cviklicku rovno aj s fetou, naozaj velmi sikovny kulinarsky pocin :)) tak to vidim, ze ochutnavka bude uz coskoro :)
OdpovedaťOdstrániťmilá Anet, ked som videla tu fetu na cvikle a mne sa kusok povaloval v chladničke a cviklu som mala v trúbe, tak som tam tú fetu dala. A teda mňááám skvelááá vec
OdpovedaťOdstrániťNormálne si ma ty a Mauka nalákali na cviklu, plánujem v blízkej odbe vyskúšať, len som v obchode ešte nevidela cvikľu, musím sa poriadne poobzerať.
OdpovedaťOdstrániťTiez sa na pecenu cviklu odhodlavam a ked to uz tolko ludi pochvaluje budem musiet skusit.
OdpovedaťOdstrániťPecena cvikla, to je mnamka. Musim vyskusat aj tuto kombinaciu s fetou.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Anetko, omlouvám se, že využívám komentáře, ale nenašla jsem na Tebe kontakt - ráda bych se s Tebou domluvila na jedné menší "meziblogové" spolupráci - myslíš, že by ses mi mohla ozvat na e-mail: designsilvi@gmail.com? děkuji!
OdpovedaťOdstrániťidem kupovat cviklu!!!:-))
OdpovedaťOdstrániťMarianna: Marianka isto vyskusaj, budes nadsena ;-)
OdpovedaťOdstrániťKinga: mnam, to musi byt super s tym balsamicom a medom! MNAAAM
OdpovedaťOdstrániťevitchka: daj potom vediet ako chutilo ;-)))
OdpovedaťOdstrániťIvana: isto vyskusaj:-) cviklu najdes v kazdom hypermarkete,ja som si ju tiez doteraz nevsimala, vyzera velmi nenapadne, ale naozaj ju nie je problem kupit:-) aj velke bulvy a niekedy najdes aj male gulicky. vsetky druhy su super
OdpovedaťOdstrániťMichaela: urcite skus,budes nadsena ;-)
OdpovedaťOdstrániťAdriana: :-)
OdpovedaťOdstrániťLucia: :-DDD super!!!
OdpovedaťOdstrániťAnetka, dnes sa to chystam upiect :) cviklu mam velmi rada, ale nikdy som ju nejedla pecenu, tak som zvedava. Planujem este vyskusat cviklove "chipsy" pecene v rure. Neskusala si to este?
OdpovedaťOdstrániťnie nie neskusala som este, ale recept som videla na food4fun, tak sa mozes tam inspirovat:-) http://www.food4fun.sk/stranky/november2010.html#cviklovelupienky
OdpovedaťOdstrániťmnamky,tak toto musim vyskusat!!!bozinku,tolko super receptov tu vsade pribudlo pocas mojej "nepritomnosti",ze neviem co skor,a kam:))))
OdpovedaťOdstrániťTuto kombinaci taky miluju a v zimním obodbí, kdy je jiné čerstvé sezónní zeleniny pomálu, jsem si jí bohatě dopřávala. Mňam, úplně bych si znovu "zařepila" :-)
OdpovedaťOdstrániťmauka: :-))))))))))))))))))
OdpovedaťOdstrániťMadla: zařepila:-DDD
OdpovedaťOdstrániťÚžasná kombinácia, perfektné. Takto pripravenú cviklu zje aj manžel, ktorý ju v inej podobe ani neochutná. Odkedy som objavila tento Tvoj recept, patrí medzi pravidelne pripravované jedlo. Ďakujem :)Denisa
OdpovedaťOdstrániťdeniska to som rada, ze vam to obom tak chuti!!!
OdpovedaťOdstrániťAHoj Anetka,
OdpovedaťOdstrániťprosím ta, aká ma byt ta cvikla po upecení, taká tvrdsia alebo uplne makká? Prepác, ale práve teraz robím tento Tvoj receptík 2x a uz som nechala piect aj dhsie ako 30 min. este bez fety a cvikla je stale tvrdá, vidlicka uz do nech ide ale dost tazsie a to je nakrájaná aj na mensie rovnaké kusy. Pecieme ju uz 1 hod. aj 15 min. s ventilátoroma este aj pod alobalom. Neviem kde robím chybu ak sa aj dá spravit pri tomto recepte, neviem.... Prvý krát mi to velmi chutilo, len to bolo ozaj dost tvrdé, tak som sa nevzdala, dnes skusam opat. 1x som ventilátor/prudenie vzduchu nepouzila, len máme novú ruru, tak neviem ci som ja taká lavá, alebo ta rúra nie je dobrá.
Dakujem pekne, MIrka
ahoj mirka, cvikla potrebuje bohuzial naozaj vela casu, kludne aj hodinu a pol. ma byt makka ako peceny zemiak - vo vnutri makka a na povrchu upecena kôrka...
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za rýchlu odpoved... tak veru som ju piekla skoro dve hodiny, aby bola ako taká, ako píses .... ale je to dobrota :)
OdpovedaťOdstrániť