streda, 4. apríla 2012

Tvarohová nátierka s pečenými banánmi

Troška inovácie pre tých, ktorí majú radi sladké raňajky a už ich nebaví dávať si každé ráno na vianočku len džem:-)

Ak chcete vyskúšať aj iné nátierky z môjho blogu, pozrite si napríklad túto z červenej repy a cottage cheese alebo túto kvasnicovú alebo túto vajíčkovú so sardelkami.
____________________________________
Zdroj: Apetit
Ingrediencie:
- 2 banány
- pár lístkov mäty (nemusí byť)
- 3 PL hnedého cukru
- 250 g tvarohu
- med / javorový sirup podľa chuti
- šťava z polovice citróna

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Banány rozkrojte pozdĺžne na polovice. Plochou stranou dole ich položte do pekáčika (alebo na plech) vystlaného papierom na pečenie. Do každej polovice banána urobte tri zárezy a do zárezov vložte lístok mäty. Banány posypte cukrom, vložte do vyhriatej rúry a pečte 15 minút.
Banány potom popučte a zmiešajte s tvarohom, cutrónovou šťavou a doslaďte medom alebo javorovým sirupom podľa chuti.

12 komentárov:

  1. mnam,tak toto skusim urcite a dufam, ze cim skor! a servirujes to v nadhernej (tusim) salke! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnaaam,Anetka..ved to vyzera super..nechapem,co si sa obavala :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mňam mňam, vypadá to skvele, a naservírované je to božsky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wooow, to vyzerá perfektne! sladké raňajky mám rada, teším sa na toto :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jé mňam, ten recept znám, dělala jsem ho kdysi dávno, díky za připomenutí. A moc pěkný hrníček :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ak dovolíš, dám túto náplň do palaciniek

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vypadá to jednoduše a mňamózně, určitě zkusím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tá šáločka je prekrásna...a samozrejme aj recept vyzerá veľmi chutne

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tohle vypada prekrasne! Dala bych si ji hned!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. no ale toto Anet! to muselo chutit skvelo! si zapamatam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. dakujem vam vsetkym za mile komentare!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. fúúúúha, ukladám, určite raz vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!