Tak a je tu moje ďalšie testovanie kompletného tridsaťminútového menu z knihy Jamie Oliver: 30 minút. Opäť mi to trvalo o čosi dlhšie ako 30 minút, ale stálo to za to.
Ak ste rovnakým fanúšikom surového zeleru ako ja, tak budete nadšení. Parmskú šunku z pôvodného receptu som nahradila za schwarzwaldskú a veľmi sa to k tomu hodilo a nabudúce to urobím tak isto.
____________________________________________
Moja mierne upravená verzia receptu: (4 porcie)Zelerová remuláda so šunkou
- 1 menšia buľva zeleru
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 2 ČL hrubozrnnej horčice
- 3 ČL bieleho vínneho octu
- olivový olej
- 500 g parmskej alebo schwarzwaldskej šunky
Mozzarella v peste
- 2 mozzarelly
- 2 kopcovité lyžice bazalkového pesta (recept nájdete tu)
- šťava z polovice citróna
- žerucha na ozdobenie (nemusí byť)
Plnený chlieb
- focaccia, ciabatta alebo akýkoľvek váš obľubený chlieb alebo druh pečiva v množstve, aby stačil pre 4 osoby
- olivový olej
- nakladané červené papriky
- zelené olivy
- kapary
- sušené paradajky
- lístky bazalky a mäty
Zeler očistite a nastrúhajte/nakrájajte na pásiky o veľkosti zápaliek. Zmiešajte ho s petržlenovou vňatou, horčicou, octom a trochou olivového oleja. Ochutnajte ho a ešte dochuťte ak treba.
Na veľký tanier rozložte plátky šunky a k nim navrstvite zelerovú remuládu.
Mozzarellu obaľte v peste, položte na taniere, pokvapkajte ich citrónovou šťavou a ozdobte žeruchou.
Chlieb nasucho opečte v rúre (ak máte menšie žemličky, zvládnete to aj v hriankovači). Papriky, olivy, sušené paradajky a bylinky nasekajte na menšie kúsky. Ešte horúce a chrumkavé pečivo rozrežte napoly a naplňte paprikami, olivami, kaparami, paradajkami a bylinkami. Polejte olivovým olejom a priklopte vrchný diel pečiva.
Podávajte ihneď, kým je pečivo ešte teplé. Brú chuť!
mám ráda celer, asi jediná v okolí, takže to vidím na singl večeři :-)
OdpovedaťOdstrániťLucka, nic si z toho nerob, u nas je to podobne, ale tiez to rada vyskusam :-)
OdstrániťAnet, perfektna chutovka, urcite to musi byt chutne, ked citam tie ingrediencie :-)
Ačkoli čerstvý celer zrovna moc nemusím, určitě bych alespoň kousek ochutnala, vypadá to moc krásně! Ale protože manžel celer miluje, určitě mu remuládu se schwarzvaldskou šunkou naserváruju k nějaké slavnostnější příležitosti (a až nebudou děti doma - celer je přece afrodiziakum :-))
OdpovedaťOdstrániťhmmm,tak to by som si pošmááákla :)))
OdpovedaťOdstrániťTak tohle je bomba! Vypadá to opravdu úžasně, u nás doma bych sice byla jediná kdo by si to s tím syrovým celerem dal, zato ale s velkou chutí ;-)
OdpovedaťOdstrániťVypada to skvele! Schwarzwaldska sunka je bez chyby, hned bych se do toho pustila :)
OdpovedaťOdstrániťŇamka, idem do toho :)
OdpovedaťOdstrániť