piatok 4. mája 2012

Pečená ovsená kaša

Ak máte chuť na raňajkový upgrade, lebo stále jete dookola to isté ako ja, vyskúšajte túto pečenú ovsenú kašu! Najlepšia je ešte vlažná a na druhý deň si z nej jednoducho odkrojíte koľko chcete a dáte potom na minútu do mikrovlnky. Môžete ju jesť len tak samotnú alebo s jogurtom alebo čerstvým ovocím. Mne sa osvedčilo nabaliť si túto kašu na internát a ráno si už len zohrejem kocku a mám super raňajky.
Množstvo je relatívne veľké, takže je to vhodné, pokiaľ pripravujete raňajky pre väčšiu rodinu alebo pre hostí po búrlivej noci:-)

Recept je z blogu Drobečky, ale prepíšem vám ho sem, lebo som v ňom urobila menšie zmeny, aby to bolo ešte zdravšie:-D
_____________________________________________
Ingrediencie:
- 1 a pol šálky ovsených vločiek
- 1 šálka ovsených otrúb (kúpite bežne v predajniach so zdravou výživou alebo v biopredajniach)
- 1/2 šálky sušeného ovocia (hrozienka, brusnice, slivky,...)
- 1/3 šálka nahrubo nasekaných ľubovoľných orechov
- 1 a pol PL mletej škorice
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 šálky medu (prípadne nahraďte hnedým cukrom)
- 1 a pol šálky mlieka (vegáni môžu smelo nahradiť mlieko sójovým)
- 1/2 šálky jablkového pyré alebo najemno nastrúhaného jablka
- 2 PL oleja
- 1 vajce
- ľubovoľné ovocie: napr. ja som dala 1 banán a pol šálky čiernych ríbezlí, ale určite by sa hodili aj kocky jablka alebo maliny a podobne

Všetky suché ingrediencie zmiešajte vo veľkej mise. V menšej miske zmiešajte všetky tekuté ingrediencie okrem čerstvého ovocia. Tekuté prísady prilejte k suchým a dobre zmiešajte. Nakoniec zľahka vmiešajte aj čerstvé ovocie. Ovsenú kašu vlejte do zapekacej misy o rozmere 20x20 cm alebo inej o podobnom objeme a nechajte pol hodiny postáť, nech vločky vsajú tekutinu. 

Zatiaľ predhrejte rúru na 180 stupňov. Kašu vložte na strednú mriežku a nezakrytú ju pečte cca 30 minút, kým nestuhne a nezozlatne na povrchu.

10 komentárov:

  1. díky za super recept já ho na drobeckach prehledla, a ta barevna vajicka jsou take sklvela!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. anet, tá zapekacia? miska v tvare lodičky, alebo takého niečoho je geniálna, odkiaľ ju máš?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na ten recept jsem u Pavly koukala, a nejak nebyl cas... Rikam si, ze uz fakt budu muset :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jů to je výborný tip na obměnu snídaně. Navíc zdravou. A ta mísa - lodička je fakt bezva! Jinak Anetko, ty to určitě sleduješ (protože jsi fanoušek Apetitu jako já), ale pro jistotu - víš že vyšla kuchařka Dity P. ? Už ji mám doma a je úžasná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, kupila som si ju a je to podla mna jedna z najlepsich kucharskych knih ake som kedy mala v rukach!!!

      Odstrániť
  5. Jsem úplný úchyl na snídaně a zvlášť na ty, které můžeš připravit a druhý den jen ohřát v mikrovlnce....určitě vyzkouším! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to je zajímavý :) ovesným kaším mám v plánu podlehnout

    OdpovedaťOdstrániť
  7. koláč je úžastný, určite doporučujem.. ja som si ho trošku upravila, keďže nemôžem oriešky a sušene ovocie a keď som tam dala čerstvé černice bolo to úžasné a viac vláčne. Už sa teším na ďalšie recepty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Výborná raňajková inšpirácia, už som tento recept robila veľakrát a zvyčajne vyjde na jedny-max. dvoje raňajky, lebo cez deň odkrajujem, že večer už nič nie je :) Lucia

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!