piatok, 17. augusta 2012

Mangovo-bazalkový sorbet

Už asi tri roky trpím mangofíliou. A nebojujem s ňou, práve naopak. Vyžívam sa v nej naplno, tentokrát pomocou tohto dokonalého sorbetu.

Ak milujete sorbety tak ako aj ja, určite vás nadchnú aj moje ďalšie recepty na jahodovo-medovkový, limetkovo-bazalkový alebo aj na môj najobľúbenejší sorbet z čiernych ríbezlí a mäty.


____________________________________
Ingrediencie:
- 1 kg mangového pyré (= cca 4 mangá)
- šťava a kôra z 1 citróna
- štipka soli
- 3 PL vodky alebo bieleho rumu alebo tequily (nemusí byť, ale pomáha sorbetu, aby úplne nezmrzol)
- 4 PL cukru
- 3 PL nadrobno nasekaných bazalkových lístkov

1. Do malého hrnca nalejeme 200 ml vody, pridáme cukor a nasekanú bazalku. Privedieme k varu a varíme 5 minút. Hotový bazalkový sirup prilejeme k dohladka rozmixovanému mangu a pridáme aj všetky zvyšné ingrediencie. Dobre premiešame, nalejeme do mrazuvzdornej nádoby a dáme mraziť. 

2. Každých 60 minút nádobu vyberieme a zmes poriadne premiešame, aby nestvrdla na ľad. Zopakujeme aspoň štyri krát.

3. Pred podávaním nechajte sorbet povoliť aspoň na 5 minút mimo mrazničky a až potom rozdeľujte na porcie.

5 komentárov:

  1. Veru dozili Anetka dozili... a necakali sme marne:))) tvoj receptus na sorbet znie velmi zaujimavo...aj fotecka laka ku vyskusaniu...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mango miluju ale bazalky se bojím, je to vážně dobrý?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kto sa bojí bazalky, nech nechodí do bylinkovej záhradky. Skús mätu, tá ti bude chutiť určite, hodí sa ku každému ovociu.
      Anet, vďaka za tip, doteraz som sa obmedzovala iba na kombináciu bazalka-citrón, ale vidím, že možnosti sú širšie :)

      Odstrániť
  3. Tak to vypadá velmi lákavě. :) Mňam

    http://thelisbeth.blogspot.cz/ ráda bych tě pozvala na svůj blog o životním stylu, vaření, kosmetice aj. ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!