pondelok 1. decembra 2014

Cestoviny s pikantnou tekvicou a salsicciou

A takto vyzerajú v prípadnej vegetariánskej verzii:
So señorom nejeme bravčové mäso. Občas sa však nájdu výnimky a jednou z nich je salsiccia, talianska klobása zo surového bravčového mäsa s feniklom. Zamilovali sme sa do nej v jednej berlínskej talianskej reštaurácii a následne sme si ju užívali aj v lete na Sicílii. Snažila som sa všemožne nájsť v Berlíne obchody, kde majú na predaj čerstvú salsicciu a našla som až 4 rôzne predajne, kde ju vyrábajú pár dní v týždni. Teraz si ju už môžeme vychutnávať aj doma. Napríklad v takýchto cestovinách. 

_____________________________________________
Ingrediencie na 4 porcie:
- 1 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia maslová tekvica alebo tekvica hokkaido (surová alebo pečená)
- 1 a pol kopcovitej ČL rímskej rasce
- 1 bobkový list
- 1 zarovnaná ČL nastrúhaného muškátového orieška
- korenie, soľ, čili
- 500 g cestovín
- 4 kusy talianskej klobásy salsiccia
- parmezán

a) Ak máte doma zvyšky pečenej tekvice a chcete ich spotrebovať:
Upečenú tekvicu rozpučte vidličkou. V hrnci opečte na rozohriatom masle a oleji na plátky nakrájaný cesnak. Pridajte tekvicu, rímsku rascu, bobkový list, muškátový oriešok, čili a všetko okoreňte a osoľte. Pridajte toľko vody, aby z toho vznikla krémovitejšia omáčka. Nechajte variť 5 minút a potom podľa potreby ešte dochuťte,

Vytlačte z črievok salsiccie mäso a vyformujte z neho malé guľôčky. Opečte ich na panvici cca 4 minúty. 

Uvarte cestoviny al dente a zmiešajte ich s tekvicou. Rozdeľte na porcie a každú porciu posypte mäsovými guľôčkami a parmezánom.

b) Ak idete variť zo surovej tekvice:
Tekvicu ošúpte a nakrájte na malé kocky, maximálne o veľkosti 1 cm x 1 cm. V hrnci opečte na rozohriatom masle a oleji na plátky nakrájaný cesnak. Pridajte nakrájanú tekvicu a opekajte asi 3 minúty. Pridajte rímsku rascu, bobkový list, muškátový oriešok, čili a všetko okoreňte a osoľte. Podlejte tekvicu 100 ml vody, hrniec zakryte a duste asi 10 minút, kým nebude tekvica mäkká. Potom tekvicu ochutnajte a podľa potreby ešte dochuťte. 

Vytlačte z črievok salsiccie mäso a vyformujte z neho malé guľôčky. Opečte ich na panvici cca 4 minúty. 

Uvarte cestoviny al dente a zmiešajte ich s tekvicou. Rozdeľte na porcie a každú porciu posypte mäsovými guľôčkami a parmezánom.

2 komentáre:

  1. Anetka, zaujimavy receptus.... z tekvice som este omacku neskusala, ale vyzera to velmi lakavo...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!