Toto sú rozprávkové princeznovské kokosové koláčiky plnené domácim malinovým džemom a ozdobené malinovým krémom:-) Aj keď krém vyzerá až gýčovo dokonale ružový, je naozaj len z malín a masla a neobsahuje žiadne farbivo. Kebyže mám 5 rokov, asi sa z tých koláčikov ja aj moja Barbie zbláznime od radosti.
Tieto cupcakes som piekla ako jedny z troch vianočných cupcakes. Určite vás nadchnú aj recepty na zvyšné dva druhy: perníkovo-pomarančové a čokoládovo-karamelové cupcakes.
_____________________________________
Recept na 18 ks
Kokosové cesto:
- 130 g hladkej múky
- 1 a
3/4 ČL prášku do pečiva
-
štipka soli
- 150
g + 20 g kryštálového cukru
- 5
vajec
- 60
ml vody
- 60
ml rastlinného oleja
- 1
ČL vanilkového extraktu
- 7
PL strúhaného sušeného kokosu
1. Rúru
predhrejeme na 160 stupňov. Plech na muffiny (na 12 kusov) vyložíme papierovými
košíčkami. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ a odložte zatiaľ
bokom. Žĺtky vyšľahajte vo veľkej mise so 150 g cukru do peny.
2. Pridajte olej, vodu a vanilkový extrakt a dobre ešte raz prešľahajte. Pridajte zmes múky, soli a prášku do pečiva a kokosu a všetko spojte pomocou mixéra.
3. V menšej nádobe si zvlášť vyšľahajte bielky. Keď sú bielky vyšľahané dotuha, prisypte 20 g cukru a opäť šľahajte, kým bielky nie sú opäť úplne tuhé. Tretinu bielkov pridajte do cesta a zmiešajte mixérom. Napokon pridajte do cesta všetky zvyšné bielky. Všetko už len jemne a zľahka premiešajte lopatkou alebo varechou.
4. Cestom naplňte papierové košíčky a pečte cca 15-20 minút. Zvyšné cesto, ktoré sa nám nevmestilo do prvej dávky košíčkov, dáme zatiaľ do chladničky. Po upečení prvej dávky horúce koláčiky opatrne vyberieme, nové papierové košíčky naplníme zvyškom cesta a dáme do rúry.
Náplň:
- čo najlepší malinový džem
Malinový krém:
- 1 a pol šálky malín
- práškový cukor podľa chuti
- kukuričný škrob podľa potreby
- 200
g zmäknutého masla
5. Maliny rozmixujeme a prepasírujeme, aby sme z nich odstránili jadierka. Malinovú šťavu nalejeme do malého hrnca a privedieme k varu. V trošičke vody si bokom rozmiešame 1 lyžicu škrobu a za stáleho miešania ho prilejeme k malinám. Tento postup so škrobom opakujeme dovtedy, kým maliny nebudú mať hustú konzistenciu klasického mliečneho pudingu. Malinový puding necháme úplne vychladnúť.
6. Maslo vymiešame s cca 4 lyžicami cukru. Potom postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý malinový puding. Na záver ešte docukríme podľa potreby.
Dokončenie:
7. Do každého vychladnutého čokoládového koláčika vyrežte malý kužeľovitý otvor. Do každej dierky dajte 1 lyžičku džemu a otvor uzavrite kužeľom cesta. Potom na každý koláčik nastriekajte malinový krém pomocou cukrárskeho vrecka. Môžete každý koláčik aj ozdobiť tak ako ja - striebornými cukrárskymi ozdobami.
ty jsou úžasný!
OdpovedaťOdstrániťFakt nádhera, máš talent ;-)
OdpovedaťOdstrániťJa a moja barbina :D sa smejem :))
OdpovedaťOdstrániť