utorok, 11. augusta 2015

Slané waffle inšpirované španielskou tortillou ako skvelý tip na brunch

Dostala som od Aničky úplne parádny krásny farebný retro stroj na waffle. Vyskúšala som aj sladké waffle, ale na recepte musím ešte popracovať, nebolo to ono. Tieto slané boli však bez debaty skvelé. Señor ma už dlhšiu dobu uháňal, aby som doma niekedy urobila španielsku tortillu. Hľadala som na nete dajakú inšpiráciu na waffle naslano a natrafila som tam práve na takýto tip skĺbiť tortillu a waffle dohromady. Užili sme si ich ako nedeľný brunch a bola to jednoducho paráda, jednoducho pa-rá-da... :-)

__________________________________________________________
Ingrediencie na 8 wafflí ako na obrázku vyššie, čiže na 4 porcie:
- cca 4 väčšie zemiaky
- 8 vajec
- čerstvo mleté čierne korenie, soľ
- 2 hrste strúhaného parmezánu
- 1 cibuľa
- 150 g slaniny
- olivový olej
- 1 PL nasekaného čerstvého rozmarínu
- 5 hrstí čerstvého špenátu / hrsť mrazeného hrášku / najemno nakrájaná 1 menšia paprika / 5 najemno nasekaných sušených paradajok, resp. inej zeleniny, ktorá nemá príliš veľké hutné kúsky, aby nenarušila štruktúru waflí, aby sa nerozpadli
+ zeleninový šalát ako príloha

1. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v slanej vode. 

2. V miske si vidličkou alebo metličkou rozšľahajte vajíčka s korením a trochou soli (naozaj opatrne, lebo aj slanina je dosť slaná). Nastrúhajte si parmezán.

3. Medzitým nakrájajte cibuľu a slanino nadrobno. Vo veľkej panvici rozohrejte trochu oleja a opečte na ňom cibuľku i slaninu. Ak idete použiť zeleninu ako napr. paprika, ktorú treba tepelne upraviť, pridajte ju tiež teraz a chvíľu opekajte. Pridajte scedené a dovarené zemiaky, rozmarín a vami zvolenú zeleninu. Minútu miešajte. Prilejte vajíčka a po minúte všetko premiešajte, aby sa vajíčko rovnomerne tepelne upravilo. Nachajte panvicu na sporáku len dovtedy, kým vajíčko trochu stuhne - neprežeňte to a neusušte ho úplne. Pokojne môže celá zmes byť miestami ešte tekutá. Vmiešajte parmezán.

4. Rozohrejte wafľovač. Rovnomerne lyžicou navrstvite zmes do foriem na wafle a pečte, kým nebudú zhnednuté. 

5. Podávajte ešte teplé so šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!