Nie, to nie je hlas zo záhrobia. Som to skutočne ja. Stále žijem a konečne, konečne, konečne pridávam dačo nové na blog:-)
Tento víkend som nakladala ďalšie kimchi. Namotivovalo ma to vyskúšať nejaké ďalšie kórejské jedlá, ku ktorým to kimchi budem jesť ako prílohu. Po kórejskej palacinke pajeon, kimchi ryži a kimchi rezancoch som teda otestovala bulgogi.
Pre tých, ktorí sa boja exotických jedál, môže byť väčšina kórejskej kuchyne problémom. Ak si však uvaríte práve bulgogi, pohybujete sa určite v bezpečných vodách. Bez debaty ním uspokojíte nenáročných a aj prešpekulovaných stravníkov.
___________________________________
Ingrediencie na 4 porcie:
- 500 g hovädzieho mäsa vhodného na rýchu prípravu, ideálne sviečkovice
- 1 cibuľa
- 1/2 hrušky nashi (ak ju nezoženiete, nahraďte ju jednou menšou normálnou hruškou, pretože hruška nashi je relatívne veľká)
- 6 strúčikov cesnaku
- 6 PL sójovej omáčky
- 3 PL ryžového vína
- 2 PL cukru
- čerstvo mleté čierne korenie
- rastlinný olej
- 1 PL sezamového oleja
- 2 jarné cibuľky
- 2 PL opečených sezamových semienok
Prílohy: ryža, prípadne i kimchi
- Hovädzie nakrájajte na tenké plátky a následne na tenké rezančeky.
- Pripravte si marinádu. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju najemno, ak chcete v bulgogi kúsky cibule alebo ju vhoďte do mixéra, ak si jej kúsky neželáte. V mixéri rozmixujte aj hrušku a ošúpený cesnak. K cibuli, hruške a cesnaku pridajte sójovú omáčku, ryžové víno, cukor a korenie. Marinádu dobre premiešajte s mäsom a nechajte aspoň 4 hodiny postáť.
- Tesne pred podávaním rozohrejte veľkú panvicu. Na troche raslinného oleja opečte mäso i s marinádou. Pridajte sezamový olej a miešajte cca 3-4 minúty, kým mäso nebude úplne tepelne upravené.
- Do misiek rozdeľte ryžu a mäso. Každú porciu posypte kolieskami jarnej cibuľky a sezamových semienok.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!