nedeľa, 4. októbra 2015

Rýchly koláč z ovsených vločiek, malín a ríbezlí

Cez víkend som mala obrovskú chuť na niečo z ovsených vločiek. Využila som domáce zásoby a upiekla som minimnožstvo tohto skvelého koláčika. Len šesť kociek, heh, skutočne minimnožstvo. Vám ale uvediem do receptu ingrediencie ako normálny plech. A napriek tomu, aký je banálne jednoduchý a rýchly, chutí naozaj skvele. A môžete pri ňom spotrebovať ľubovoľné bobuľové ovocie z mrazničky;-)



__________________________________________________
Ingrediencie na plech o rozmeroch cca 20 x 30 cm:
- 400 g bobuľového ovocia, pokojne i mrazeného (maliny, ríbezle, na menšie kúsky nakrájané jahody alebo černice)
- 75 g hnedého cukru
- 1/2 ČL mletej škorice
- 2 kopcovité PL kukuričného škrobu
- 170 g masla
- 270 g múky (ja som použila špaldovú, ale môžete použiť aj mandľovú a pod.)
- 90 g ovsených vločiek
- 90 hnedého cukru
- 1 ČL prášku do pečiva

1. Na plech rozložte papier na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov.

2. Ovocie premiešajte s cukrom, škoricou a škrobom, aby bolo rovnomerne obalené. Odložte ho zatiaľ bokom.

3. V hrnci na slabom plameni pomaly roztopte maslo, potom pridajte cukor, miešajte ešte pol minúty a potom odložte hrniec zo sporáka. Pridajte múku, vločky a prášok do pečiva a premieštajte varechou. 

4. Na plech vysypte tri pätiny cesta a utlačte ho rovnomerne prstami. Naň rovnomerne navrstvite ovocie. Potom ovocie posypte rozdrobenými kúskami zvyšného cesta.

5. Pečte cca 50 minút. Krájajte až po úplnom vychladnutí, ideálne i stuhnutí v chladničke.

6 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Ahoj Anetka pokúšam sa upiecť dnes tento super vyzerajúci koláčik len neviem na koľkých stupňoch ho upiecť je uvedená len dĺžka pečenia 50 minút. Ďakujem Miriam

      Odstrániť
    2. Na 180 stupňov. Je to uvedené na začiatku receptu :-) Nech sa koláčik vydarí ;-)

      Odstrániť
  2. Výborný bol, robila som len z ríbezlí :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za váš milý komentár!