Pečená tekvica je v tejto sezóne klasika a je fajn si ju z času na čas nejak vylepšiť:-) Mňa táto kombinácia nesmierne nadchla. Čo vy na to?
Ingrediencie na 1 tekvicu hokkaido:
- 1 tekvica hokkaido
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- 2 hrste zmesi rôznych orechov
- 70 g masla
- 2 PL medu
- ochutenie podľa vášho výberu: 1 zarovnaná ČL garam masaly alebo rímskej rasce alebo štipka mletého čili
1. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Plech vysteľte papierom na pečenie.
2. Tekvicu umyte, rozkrojte, vydlabte dužinu a rozkrájajte ju na hrubšie mesiačiky.
3. Mesiačiky rozložte na plech. Rovnomerne ich posoľte a pokoreňte, prípadne i pokvapkajte olivovým olejom. Pečte 20 minút v strede rúry.
4. Zatiaľ roztopte maslo. Zmiešajte ho s medom, orechami a korením podľa vášho výberu. Jemne osoľte a prípadne i okoreňte.
5. Po 20 minútach pečenia do jednotlivých mesiačikov rozdeľte ochutené orechy s maslom.
6. Pečte ešte 10 minút, resp. kým tekvica nebude mäkká.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za váš milý komentár!