pondelok, 16. novembra 2015

Pečená tekvica s orechami v mede

Pečená tekvica je v tejto sezóne klasika a je fajn si ju z času na čas nejak vylepšiť:-) Mňa táto kombinácia nesmierne nadchla. Čo vy na to? 

_____________________________________
Ingrediencie na 1 tekvicu hokkaido:
- 1 tekvica hokkaido
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- 2 hrste zmesi rôznych orechov
- 70 g masla
- 2 PL medu
- ochutenie podľa vášho výberu: 1 zarovnaná ČL garam masaly alebo rímskej rasce alebo štipka mletého čili

1. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Plech vysteľte papierom na pečenie.

2. Tekvicu umyte, rozkrojte, vydlabte dužinu a rozkrájajte ju na hrubšie mesiačiky.

3. Mesiačiky rozložte na plech. Rovnomerne ich posoľte a pokoreňte, prípadne i pokvapkajte olivovým olejom. Pečte 20 minút v strede rúry.

4. Zatiaľ roztopte maslo. Zmiešajte ho s medom, orechami a korením podľa vášho výberu. Jemne osoľte a prípadne i okoreňte. 

5. Po 20 minútach pečenia do jednotlivých mesiačikov rozdeľte ochutené orechy s maslom.

6. Pečte ešte 10 minút, resp. kým tekvica nebude mäkká.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!